Απεργία: Ζητούν απόσυρση του «Νομοσχεδίου Γκάγκα» οι γιατροί του ΕΣΥ

από Philippos

Να απορριφθεί ολοκληρωτικά το Νομοσχεδίου για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη ζητά η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Στην σημερινή απεργία, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, οι γιατροί ζητούν να μην επηρεαστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Σε ανακοινώσεις τους για την απεργία, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), δηλώνουν πως απορρίπτουν κατηγορηματικά στο σύνολό του το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας για τη «Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, Ιατρική Εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο
Το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, εάν ψηφιστεί, όπως λένε οι ίδιοι οι γιατροί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει ασθενείς να γίνουν «πελατεία» στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας, όπως λένε.

«Σε συνθήκες που οι λίστες των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων, των επεμβατικών και απεικονιστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές και νοσοκομεία, σήμερα ξεπερνούν κάθε όριο, το ραντεβού με το γιατρό στο ιδιωτικό ιατρείο ή το ιδιωτικό κέντρο θα γίνει αναγκαστικός μονόδρομος για χιλιάδες ασθενείς. Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά στις δημόσιες μονάδες υγείας, θα οδηγήσει σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας το επιβεβαίωσε», σημειώνουν οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ.

Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ο σχεδιασμός της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ υπήρχε εδώ και χρόνια. Καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, στην οποία αποδείχτηκε ο ρόλος που παίζει ο ιδιωτικός τομέας της υγείας.

«Εκφράστηκε ότι η λύση στους καθηλωμένους μισθούς μας δεν είναι να βγούμε στην πιάτσα της αγοράς υγείας για να βρούμε πελατεία. Δεν είναι λύση να τρέχουμε από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία και από τις εφημερίες στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά ιατρεία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, σε βάρος της υγείας και της ζωής τόσο της δικής μας όσο και των ασθενών μας. Δεν είναι λύση να πληρώνει αδρά ο ασθενής, για να μπορεί να “ξεπεράσει” τις ατέλειωτες λίστες των χειρουργείων και να επισπεύσει την θεραπεία του», σημειώνουν οι γιατροί.

Νοσοκομειακοί γιατροί: Τι ζητούν από το Υπουργείο Υγείας
Οι Νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν:

Την άμεση και εξ ολοκλήρου απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου που βάζει ταφόπλακα στο ΕΣΥ!
Επαναφορά του μισθολογίου τους στα επίπεδα του 2012.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Χρηματοδότηση νοσοκομείων.
Μονιμοποίηση επικουρικών.
Εκπαίδευση νέων γιατρών.
ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα