Απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Από 18 Μαΐου ελεύθερες οι διαδρομές με εξαιρέσεις

Καταλυτική ημερομηνία για την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό είναι η 18η Μαΐου, με τη χαλάρωση των μέτρων να μπαίνει στο τρίτο στάδιο.

Στις 18 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στην ηπειρωτική χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Για τα νησιά θα ληφθούν αποφάσεις τις επόμενες ημέρες.

Φίλτρο στις μετακινήσεις εκτός Αττικής μετά τις 18 Μαΐου

Ανοιχτό είναι βέβαια το ενδεχόμενο να μην μπορούν οι πολίτες να μετακινηθούν ελεύθερα σε όλη την ηπειρωτική χώρα ακόμα και μετά από τις 18 Μαΐου.

Δεν είναι απίθανο να υπάρχει απαγόρευση μετάβασης σε ορισμένες περιοχές της χώρας, οι οποίες έχουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», πολλοί δήμαρχοι έχουν ενημερώσει κρατικούς αξιωματούχους ότι δεν θέλουν επισκέπτες από την Αθήνα κι από άλλες περιοχές και μετά τις 18 Μαΐου, σε μία επανάληψη των θέσεών τους και πριν το Πάσχα.

Οπως δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Χαρδαλιάς «θα δώσουμε την δυνατότητα να μεταβούν στα εξοχικά τους κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κι υπό συγκεκριμένους όρους που όλα αυτά θα προκύψουν από τα επιδημιολογικά φορτία και τους πολλαπλασιαστές που εκείνη την περίοδο θα έχουν κατοχυρωθεί για την κάθε περιοχή. Αρα όλα αυτά θα γίνουν με ξεκάθαρους κανόνες και πρωτόκολλα.

Δεν θα επιτρέπεται η μετάβαση σε νησιά

Όσον αφορά στα ταξίδια στα νησιά, μπορεί τυπικά η πρόσφατη ΚΥΑ να επιβάλει απαγόρευση της ακτοπλοΐας μέχρι τις 18 Μαϊου, όμως όλα δείχνουν ότι η απαγόρευση αυτή θα παραταθεί.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατέστησε σαφές  ότι μπορεί από τις 18/5 να απελευθερώνεται η μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τα νησιά.

«Εκτιμώ ότι θα γίνει γρηγορότερα από την 1η Ιουλίου η έναρξη της τουριστικής περιόδου. Μην συγχέουμε τις μετακινήσεις στη ηπειρωτική χώρα με τα νησιά. Δεν θα είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις στα νησιά από τις 18 Μαΐου», είπε στο LIVE NEWS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα