Απέδρασε ο υπόδικος Όσβαλντ!

από fimotro

Ο υπόδικος για την υπόθεση της Siemens έσπασε το βραχιολάκι και την εξαφανίστηκε μέρα – μεσημέρι…

Καταζητούμενος είναι από σήμερα το μεσημέρι ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ κατηγορούμενος στην υπόθεση Siemens, αλλά και σε άλλες δικογραφίες που σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, πρόσωπο – κλειδί τόσο στο σκάνδαλο των εξοπλισμών όσο και στο σκάνδαλο της Siemens, βγαίνει από τα δικαστήρια όπου απολογήθηκε στον εισαγγελέα την Μεγ. Δευτέρα 6 Απριλίου 2015. Το στέλεχος ελβετικής τράπεζας μετά από πολυετή αναζήτησή είχε συλληφθεί τελικά και οδηγηθεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Μετά την προφυλάκιση του είχε αφεθεί ελεύθερος με «ηλεκτρονικό βραχιολάκι», με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών από το Νοέμβριο του 2016.

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, την Τρίτη 20.11.2018, διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις, επέστρεψε σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Σήμερα, Τρίτη 20.11.2018, διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, J.-Cl. Oswald.

Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο.

Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε.

Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη».

Η απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό

Να σημειωθεί ότι  το Συμβούλιο Εφετών με το υπ’ αριθμ. βούλευμα 686/2016, έκανε δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου Ελβετού Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.

Συγκεκριμένα, διέταξε τον κατ’ οίκον περιορισμό του με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι), ενώ παράλληλα επιτρέπει τη μεταβίβασή του στα δικαστήρια με αστυνομική συνοδεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα