Απάντηση Δένδια σε τουρκικές προκλήσεις: «Δεν πρόκειται να αποθαρρυνθούμε»

από Philippos

«Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την επικράτειά της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της. Με όλα τα νόμιμα διαθέσιμα μέσα»
Νέο μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει ο υποτυργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας από την Πολωνία μετά και τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος εκτόξευσε νέες απειλές, κατά της Ελλάδας.

«Επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής. Δεν πρόκειται να αποθαρρυνθούμε. Αλλά και δεν πρόκειται να επιδοθούμε σε διαγωνισμό λέξεων. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την επικράτειά της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της. Με όλα τα νόμιμα διαθέσιμα μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πολωνό ομόλογό του, Ζμπίγκνιου Ράου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι Αιγύπτιοι φίλοι μας έχουν βγει δημόσια για να καταγγείλουν τις τουρκικές πρακτικές. Υπογράμμισαν το αυτονόητο: ότι η σημερινή διοίκηση της Τρίπολης δεν έχει εντολή να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες» πρόσθεσε αναφερόμενος στο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες.

«Τόσο το προηγούμενο όσο και το πρόσφατο “Μνημόνιο Συναντίληψης” που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας είναι όχι μόνο παράνομο, αλλά και άκυρο» τόνισε ο κ. Δένδιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα