Απαγόρευσαν σε άνδρα με ειδική άδεια να δει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του – Σάλος στη Γαλλία

από fimotro

Σάλος στη Γαλλία με άνδρα που είχε ειδική άδεια να επισκεφθεί τον πατέρα του πριν το τέλος της ζωής του και τον εμπόδισε η Χωροφυλακή.

Ένας άνδρας εμποδίστηκε να μεταβεί στη νήσο Ρε, στον Ατλαντικό Ωκεανό, για να παρασταθεί στον πατέρα του που ήταν ετοιμοθάνατος. Μάλιστα η Γαλλική Χωροφυλακή εξέφρασε τη λύπη της για υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν εκπρόσωποι του Σώματος.

Ο Πατρίς Ντιπάς, κάτοικος του Λουάρ-ε-Σερ (κέντρο), είχε ξεκινήσει στις 4 Απριλίου για να επισκεφθεί τον πατέρα του πριν το τέλος της ζωής του, διαθέτοντας μία ειδικού τύπου βεβαίωση μετακίνησης, που του επέτρεπε να άρει τον περιορισμό.

Όμως, κατά τον έλεγχο από χωροφύλακες στην είσοδο της γέφυρας που οδηγεί στη νήσο Ρε, του επιβλήθηκε πρόστιμο και του επέβαλαν να επιστρέψει στην πόλη του. Λίγες ημέρες αργότερα, ο πατέρας του άφησε την τελευταία του πνοή, χωρίς ο Ντιπάς να έχει καταφέρει να σταθεί στο προσκεφάλι του.

«Με εμπόδισαν να τον ξαναδώ. Δεν είναι φυσιολογικό. Εκείνος ο χωροφύλακας ήταν αγύριστο κεφάλι», τόνισε ο ίδιος συγκινημένος σήμερα το πρωί, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι του LCI και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερωτηθείσα σήμερα από το Γαλλικό Πρακτορείο, η εκπρόσωπος της Γαλλικής Χωροφυλακής, Μαντί Σεϊρέ, παραδέχθηκε πως οι χωροφύλακες «δεν είχαν αντιληφθεί τον πραγματικό βαθμό επείγοντος» για την κατ’εξαίρεση μετακίνηση του κ. Ντιπάς. «Υπήρξε μια αληθινή παρεξήγηση. Είναι ατυχές. Εκφράζουμε τη μεταμέλειά μας και κατανοούμε τον πόνο του», πρόσθεσε.

Η ίδια επισήμανε επίσης πως κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου Σαββατοκύριακου των διακοπών του Πάσχα δόθηκαν πολύ αυστηρές οδηγίες στην Αστυνομία για να επιτηρεί τη συμμόρφωση προς τους κανόνες περιορισμού, λόγω κορονοϊού.

Ο κ. Ντιπάς προσέφυγε στη Γενική Επιθεώρηση Εθνικής Χωροφυλακής (IGGN) και μια «απάντηση» θα του «δοθεί σύντομα», επεσήμανε η εκπρόσωπος του Σώματος, προσθέτοντας ότι η χωροφυλακή έχει μεριμνήσει για να διαγραφεί το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα