Ανυπολόγιστες ζημιές στο ΑΠΘ από καταληψίες

από fimotro

«Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι από χθες δεν υπάρχει κατάληψη και ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες το Αριστοτέλειο λειτουργεί κανονικά», είπε σήμερα πρύτανης του Πανεπιστημίου

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας από τον χώρο στο βιολογικό τμήμα και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα φαρμακευτικής

Καταγγελίες φοιτητών του ΑΠΘ για τροφική δηλητηρίαση στην εστία του ΑΠΘ, όπου επί 34 χρόνια, βρισκόταν υπό κατάληψη.

Ήδη ξεκίνησε από τις πρυτανικές αρχές η διαδικασία να συμμαζευτούν «τα ασυμμάζευτα» και να αποδοθούν οι χώροι στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Νίκος Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στο σταμάτημα μια αυθαιρεσίας, όπως την χαρακτήρισε, 34 ετών και στην κατασκευή στο χώρο της κατάληψης μιας βιβλιοθήκης των Θετικών επιστημών, με χρήματα από το ΕΣΠΑ που θα αποτελέσει χώρο γνώσης και ακαδημαϊκής ελευθερίας, όπως αρμόζει σε ένα πανεπιστήμιο.

«Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι από χθες δεν υπάρχει κατάληψη και ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα μπορούσαν να είναι χειρότερα τα πράγματα»

Αναφερόμενος και στην κατάληψη του εργαστηρίου του τμήματος Φαρμακευτικής, ο κ. Παπαϊωάννου, τόνισε εκεί υπήρχαν όργανα μεγάλης αξίας και εύφλεκτα υλικά που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα.

Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην αλλαγή του νόμου από τον Ιούλιο του 19 που δίνει τη δυνατότητα παρεμβάσεων καθώς οι χώροι των πανεπιστημιακών «κάμπους» είναι χώροι της ελληνικής επικράτειας όπου εφαρμόζονται οι νόμοι, κάτι που ίδιος θεωρεί απολύτως εύλογο και λογικό, όπως υπογράμμισε. Τόνισε μάλιστα ότι τα δύο τελευταία χρόνια η παραβατικότητα στους χώρους του πανεπιστημίου έχει μειωθεί δραματικά. Αυτό συμβαίνει τόνισε παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να ληφθούν μέτρα φύλαξης σε όλους τους ανοιχτούς χώρους καθώς πρόκειται για έκταση 400 στρεμμάτων.

Δείτε τις φωτογραφίες που έφερε στο φως σήμερα Παρασκευή η ΕΡΤ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα