Αντισυνταγματικές κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, αρκετές ζωτικής σημασίας διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, επιφέροντας ισχυρό πλήγμα στα θεμέλια του ΕΦΚΑ και του επικουρικού ΕΤΕΑΕΠ.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η “Καθημερινή” επικαλούμενη πηγές, πρόκειται για τις περικοπές που επιβλήθηκαν από τον Ιούνιο του 2016 σε 260.000 συνταξιούχους, καθώς δεν διενεργήθηκαν ύστερα από αναλογιστικές μελέτες.

Στον “αέρα” φαίνεται πως βρίσκονται και τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, όπως και οι εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, καθώς οι πληροφορίες της “Καθημερινή” αναφέρουν ότι οι αλλαγές του νόμου 4387/2016 κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Επίσης, μία από τις αποφάσεις βάζει “φρένο” στις αναδρομικές διεκδικήσεις εκατομμυρίου συνταξιούχων, με το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να μην εγείρει ενστάσεις για το ύψους των παλαιών κύριων συντάξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα