Αντιμετωπίστηκαν οι αναζωπυρώσεις σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη

από fimotro

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η κατάσταση με τη φωτιά στη Γορτυνία, ενώ και οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν στη Μεγαλόπολη έχουν αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν στη Γορτυνία και στη Μεγαλόπολη αντιμετωπίστηκαν, ενώ «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, πλέον η κατάσταση είναι καλύτερη και δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός».

Οι αναζωπυρώσεις στη Γορτυνία σημειώθηκαν στις περιοχές Νεοχώρι, Λιβαδάκι και Ελαία, αλλά ήταν άμεση η επέμβαση των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών μέσων, τα οποία κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς πριν πάρει διαστάσεις και γίνει απειλητική για τους γειτονικούς οικισμούς.

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης, «δεν έβρεξε στην περιοχή όσο περιμέναμε, αλλά για καλή τύχη έβρεξε στο Νεοχώρι», προσθέτοντας ότι «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί και η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει».

Στο μεταξύ, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν και στη Μεγαλόπολη και συγκεκριμένα στις περιοχές Νεοχώρι και Ισαρης, αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων σταμάτησε την πορεία της φωτιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα