Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες στο νέο κούρεμα ενοικίου 40%

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σφοδρή είναι η αντίδραση των ιδιοκτητών ακινήτων στην απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει το υποχρεωτικό «κούρεμα» 40% στα ενοίκια για τον μήνα Νοέμβριο για τις επιχειρήσεις σε περιφερειακές ενότητες αυξημένου κινδύνου. Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς το οικονομικό επιτελείο η ΠΟΜΙΔΑ θυμίζει ότι τον περασμένο Απρίλιο στο μέτρο είχαν ενταχθεί μόνο επιχειρήσεις που έκλεισαν υποχρεωτικά (εστίαση, θεάματα, γυμναστήρια κλπ.) αλλά και όλες οι εκατοντάδες δραστηριότητες εμπορίας και υπηρεσιών λόγω των γενικών περιορισμών κυκλοφορίας (με SMS κλπ.).

«Σήμερα όμως οι επιχειρήσεις αυτές θα παραμείνουν σε κανονική λειτουργία. Ποιος ο λόγος συνεπώς της επέκτασης της μείωσης ενοικίων και σε αυτές;» τονίζει. Υπογραμμίζει επίσης ότι για τους ιδιοκτήτες το μόνο θετικό μέτρο είναι ο μελλοντικός συμψηφισμός του 30% της απώλειας που υφίστανται με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. «Καμιά άμεση επιδότηση, όπως θα ήταν το σωστό, ή μείωση υποχρεώσεων, διευκόλυνση, ρύθμιση ή οποιοδήποτε άλλο άμεσο ανακουφιστικό μέτρο, όπως τα τόσα άλλα που προβλέπονται για τόσες άλλες κατηγορίες φορολογουμένων» αναφέρει στην επιστολή της.

Όσον αφορά στην προαιρετική μείωση ενοικίου, η ΠΟΜΙΔΑ υποστηρίζει ότι η απουσία ανταπόκρισης εκ μέρους των ιδιοκτητών οφείλεται στην αποσπασματικότητα των μέχρι τώρα υπουργικών αποφάσεων που καθορίζουν για ποιες κατηγορίες μισθώσεων θα ισχύσουν οι συμψηφιστικές επιστροφές φόρου, αντί να αφορούν ολόκληρο το νομοθετημένο τετράμηνο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου και στην μη ολοκλήρωση της ανάρτησης των επιστροφών φόρου COVID.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα