Αντάλλαγμα τον Nord Stream 2 ζητά η Ρωσία για περισσότερο φυσικό αέριο

από fimotro

Η Ρωσία έστειλε σήμα ότι δεν θα σπεύσει να προσφέρει στους Ευρωπαίους καταναλωτές περισσότερο φυσικό αέριο για να αποκλιμακώσει την τρέχουσα ενεργειακή κρίση αν δεν πάρει ως αντάλλαγμα την πιστοποίηση του αγωγού Νord Stream 2. Όπως ανέφεραν στο Bloomberg πηγές από την Gazprom και το Κρεμλίνο, η Ρωσία θέλει να λάβει έγκριση από τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον Nord Stream 2 για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

«Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε για να επανορθώσουμε λάθη τα οποία δεν έχουμε κάνει» δήλωσε ο Κονσταντίν Κοσατσιόφ, μέλος της Άνω Βουλής της Ρωσίας. «Εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Οτιδήποτε περισσότερο πρέπει να είναι αντικείμενο νεών και αμοιβαία επωφελών συμφωνιών» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Τρίτη τις γερμανικές αρχές να επισπεύσουν την πιστοποίηση του Nord Stream 2 πριν από τη διορία της 8ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου RIA. Όπως τόνισε ο Ρώσος εκπρόσωπος Βλαντιμίρ Τσιζόφ, μια τέτοια κίνηση θα ωφελούσε τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα