Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της αστυνομικής παρέμβασης σε αίθουσες από προβαλλόταν το «Τζόκερ». Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, Μάριο Κωστάκη, η καταγγελία για την παρουσία ανηλίκων έγινε από άνθρωπο εταιρείας διανομής ταινιών απευθείας στην υπάλληλο της γνωμοδοτικής επιτροπής που ειδοποίησε την αστυνομία, κάτι που σημαίνει ότι η καταγγελία έγινε από ανταγωνίστρια εταιρεία με στόχο, προφανώς να ανακοπεί η πορεία του της ταινίας.

Καταδίκη από την Λίνα Μενδώνη

Ως «απολύτως ανοίκειο» χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη το γεγονός της  παρέμβασης αστυνομικών καταδικάζοντας απολύτως τα περιστατικά.

Όπως περιέγραψε η κα Μενδώνη μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα, δεν γνώριζε από πού προέρχονταν οι δύο κυρίες,  είναι πράγματα υπάλληλοι του υπουργείου. Κινήθηκαν αυτοβούλως προφανώς χωρίς να έχουν ενημερώσει και χωρίς να έχουν καμία εντολή, κι εγώ αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους» είπε.

«Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΠΟ δεν είχε δώσει καμία εντολή και αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες αυτές δεν ενημέρωσαν, υπερέβησαν τις όποιες αρμοδιότητες και γι’ αυτό θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την τιμωρία τους» ξεκαθάρισε η κα Μενδώνη. Με όλη τη συμπεριφορά τους, όπως πρόσθεσε, υπερέβαλαν των αρμοδιοτήτων τους, λειτούργησαν αυθαιρέτως.

Διευκρινήσεις από τη ΓΑΔΑ

Την ίδια ώρα, η ΓΑΔΑ διευκρίνιζε ότι στις επίμαχες αίθουσες δεν μπήκαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ , αλλά αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων.

Η αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, δήλωσε ότι θα πάει με τον 15χρονο γιο του να δει την ταινία, ενώ, παράλληλα, έδωσε σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα έγραψε περί “Γκόθαμ Σίτι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα