Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 5ετές

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Το Ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει περίπου 2,5 δισ. με το επιτόκιο να κυμαίνεται περίπου στο 0,22%

Στις αγορές βγαίνει ξανά η Ελλάδα καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 5ετες ομόλογο. Σύμφωνα με το αρχικό guidance η απόδοση είναι Mid Swaps + 55 μονάδες βάσης, δηλαδή στη ζώνη του 0,28%. Η έκδοση έχει ανατεθεί στις Barclays, BofA Securities, Citi, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale.

Αυτή θα είναι η τρίτη έξοδος του ελληνικού δημοσίου στις αγορές το 2021, καθώς είχαν προηγηθεί οι επιτυχημένες εκδόσεις 10ετούς και 30ετούς τίτλου. Η σημερινή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης αναβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου από την S&P σε «ΒΒ».

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει περίπου 2,5 δισ. με το επιτόκιο να αναμένεται στο 0,22% με 0,25%. Να σημειωθεί ότι το 5ετές λήξης 2026 έχει απόδοση 0,155%, οι παλαιότερες εκδόσεις εμφανίζουν αρνητικό επιτόκιο -0,08% και το ελληνικό 10ετές ομόλογο διαπραγματεύεται στο 0,96%
Αναμένεται ισχυρό ενδιαφέρον, με τις προσφορές να αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 12,5 δισ. με 15 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 5 με 6 φορές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ελληνική Δημοκρατία, με αξιολόγηση Ba3/BB/BB/BBL (Moody’s/S&P/Fitch/DBRS), έχει αναθέσει στις Barclays, BofA Securities, Citi, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale ως Joint Lead Managers για μια νέα έκδοση 5ετούς τίτλου σε ευρώ με λήξη Φεβρουαρίου 2026.
Η (κοινοπρακτική) συναλλαγή θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον, υπό τον όρο των συνθηκών της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα