Άνοιξε η πλατφόρμα για ηλικίες 45-49 ετών

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Προχωρούν και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς οι εμβολιασμοί όλων των ηλικιακών ομάδων.Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της πλατφόρμας emvolio.gov.gr μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 3,1 εκατ. (3.097.693) εμβολιασμοί στη χώρα. Παρότι σήμερα ήταν Μεγάλη Παρασκευή, και πολλοί ετοιμάζονταν να παρακολουθήσουν τον διαφορετικό, λόγω μέτρων, Επιτάφιο, 21.670 πολίτες μετέβησαν στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους 45-49 ετών

Σειρά από σήμερα Μεγάλο Σάββατο ρο πρωί πήρε πλέον η ομάδα των 45-49 ετών, που θα έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, και όχι μόνο με αυτό της AstraZeneca, όπως ισχύει για τους 30-39 και 40-44 ετών. Η πλατφόρμα για τις ηλικίες 45-49 άνοιξε τα ξημεράωματα του Μεγάλου Σαββάτου0. Η πλατφόρμα δεν θα είναι διαθέσιμη νωρίτερα για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, όπως συνέβη με τις ηλικίες 30-39 και 40-44 ετών.

Σπάνε όλα τα ρεκόρ στους εμβολιασμούς

Οι αριθμοί για τους εμβολιασμούς «μιλούν» από μόνοι τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, μέσα στα τελευταία εικοσιτετράωρα οι νεότεροι σε ηλικία πολίτες (30 έως 44 ετών) έκλεισαν 200.000 ραντεβού.

Συγκεκριμένα, από την ηλικιακή ομάδα 40-44 προγραμματίστηκαν 70.000 ραντεβού, ενώ ήδη εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση 3.780 άνθρωποι. Από την ομάδα των 30-39, κλείστηκαν 130.000 ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ ήδη 19.000 άτομα έλαβαν το εμβόλιο.

Καθώς οι παραπάνω ομάδες λαμβάνουν το δυο δόσεων AstraZeneca, ο συνολικός αριθμός των ραντεβού που προγραμματίστηκαν ανέρχεται στις 400.000.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που νωρίτερα παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου, μαζί με τον γιο του, στο παρεκκλήσιο του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ραφήνας που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

Σε δηλώσεις του, τόνισε ότι «χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο, γιατί μόνον έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι». Σε συνομιλία που είχε με πολίτες που ανέμεναν να κάνουν το εμβόλιο, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το καλύτερο εμβόλιο είναι το εμβόλιο που κάνουμε γρηγορότερα».

Να σημειωθεί ότι παραμένουν σε ισχύ ειδικά μέτρα, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα