Ανοίγουν τα σχολεία χωρίς υποχρεωτικότητα σε μάσκες και self test

από fimotro

Αναλυτικά η εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής που θα γίνει δεκτή

Είναι οριστική η απόφαση της Επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό. Το άνοιγμα των σχολείων φέτος θα γίνει με ηπιότερα πρωτόκολλα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, επιβεβαιώνοντας το Κυρικάτικο ρεπορτάζ της Realnews. Άλλωστε, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να μη ληφθούν αυστηρά μέτρα.

Ποια μέτρα εξετάζονται

Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι η διενέργεια self-test πριν την επιστροφή στις αίθουσες. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη το μοντέλο των συνεχόμενων τεστ έχει πλέον παρέλθει οριστικά, καθώς «έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού», οπότε δεν έχουν το νόημα που είχαν την προηγούμενη περίοδο της πανδημίας και εκτιμάται ότι πρέπει να είναι πλέον στοχευμένα.

Σε σχέση με την χρήση μάσκας, τα υπουργεία κινούνται προς την κατεύθυνση της σύστασης, σημειώνοντας πάντως πως η πανδημία παραμένει ένα δυναμικό φαινόμενο. Ως εκ τούτου, αν χρειαστεί, θα υπάρξουν αναπροσαρμογές. «Θέλουμε τα παιδιά που θα γυρίσουν στα σχολεία να βρίσκονται πολύ κοντά στην κανονικότητα», δηλώνουν.

Αν υπάρξει κρούσμα σε σχολείο
Όπως έχει δηλώσει η κ. Κεραμέως, σε περίπτωση που ανιχνευθεί κρούσμα μέσα σε σχολικό τμήμα, υπάρχουν μέτρα αντιμετώπισης αντίστοιχα με ό, τι ισχύει και για την υπόλοιπη κοινωνία, δηλαδή καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος με μάσκα για το παιδί που θα βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα