Άνοιγμα όλου του Λυκείου θέλει η κυβέρνηση

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι με την Κεραμέως

Συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για το άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου στις 12 Απριλίου και όχι μόνο η Γ’, όπως είχε αρχικά εξεταστεί, καθώς θεωρείται δύσκολο για τους καθηγητές να κάνουν τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου δια ζώσης και των άλλων δύο βαθμίδων μέσω τηλεκπαίδευσης.

Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων αναμένονται σήμερα, εφόσον ληφθεί απόφαση και σε τέτοιο ενδεχόμενο στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, μαζί με τον Βασίλη Κικίλια θα βρίσκεται και η Νίκη Κεραμέως.

Χθες το απόγευμα προηγήθηκε μικρότερη συνεδρίαση, μόνο των επιδημιολόγων, μελών της Επιτροπής, ώστε να εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως συνηθίζεται πριν συγκληθεί η ολομέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν παρουσιάζεται προς το παρόν νεότερη και περισσότερο ανησυχητική αύξηση σε κάποια άλλη περιοχή, πλην όσες είναι ήδη γνωστές και για τις οποίες λαμβάνονται ειδικά μέτρα, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα, η Κοζάνη.

Οι ειδικοί βλέπουν μια σχετική σταθεροποίηση, χωρίς να μπορούν να αποκλείσουν νέα έξαρση. Μάλιστα, όπως λένε, τα χθεσινά ημερήσια κρούσματα ήταν μεν πάνω από 4000, όπως και την περασμένη Τρίτη, ωστόσο αντιστοιχούσαν σε ρεκόρ ημερήσιων τεστ (75182). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης θετικότητας ανήλθε χθες σε 5,73%, χαμηλότερα συγκριτικά με άλλες ημέρες. Επομένως, υπό αυτά τα δεδομένα, οι χθεσινές μολύνσεις θεωρούνται λιγότερες συγκριτικά με της περασμένης εβδομάδας και πιθανόν τα 4340 της Τρίτης 30/3 να ήταν το πολυαναμενόμενο «πικ». Πρόκειται, βέβαια, για κάτι που δεν μπορεί να το προσδιορίσει κανείς με βεβαιότητα, ενώ οι επιστήμονες δεν θα εκπλαγούν εάν την άλλη εβδομάδα παρουσιαστεί νέα αύξηση. Ολη η κατάσταση είναι πολύ εύθραυστη, επαναλαμβάνουν, ως αποτέλεσμα της ψυχολογικής κόπωσης που έχει οδηγήσει στη μη τήρηση των μέτρων σε αρκετές περιπτώσεις.

Τα στοιχεία και οι προβολές του γνωστού καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, σε ομιλία του χθες στην Ακαδημία Αθηνών δείχνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο πόσο εύκολο είναι να χειροτερεύσουν και άλλο οι δείκτες και το ΕΣΥ να πιεστεί δραματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα