Ανοίγει ο δρόμος για να τεθεί σε αργία η Τουλουπάκη

από fimotro

Θέμα ωρών είναι η παύση από τα εισαγγελικά της καθήκοντα της Ελένης Τουλουπάκη μετά την απόρριψη του αιτήματός της για ακύρωση της ποινικής δίωξής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αργότερο μέχρι αύριο ο υπουργός Δικαιοσύνης αναμένεται να υποβάλλει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου το ερώτημα για να τεθεί σε προσωρινή παύση-αργία από τα εισαγγελικά καθήκοντά της η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει και δεύτερο ερώτημα του κ. Τσιάρα με την επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Από την πλευρά της η Ελένη Τουλουπάκη έχει δικαίωμα να προσφύγει στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του ΑΔΣ, δηλαδή να ζητεί την ακύρωσή της. Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με απόφασή του που κρίνει ότι καλώς είναι υπόλογη η Εισαγγελέας Διαφθοράς για έξι αδικήματα, απέρριψε την αίτησή της για ακύρωση τής εναντίον της ποινικής δίωξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα