Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 30-39

από fimotro

Την Μ. Πέμπτη τα ραντεβού για εμβόλια στους 40-44 και Μ. Σάββατο για 45-49

Άνοιξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών. Από τις 21.30 της Μεγάλης Δευτέρας ξεκίνησαν να φτάνουν στα κινητά των πολιτών που ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία, τα πρώτα ενημερωτικά SMS με το μήνυμα: «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

Ο εμβολιασμός για τους πολίτες 30 έως 39 ετών θα ξεκινήσει τη Μεγάλη Τετάρτη. Πρόκειται για περίπου 1,36 εκατομμύρια πολίτες, ιδιαίτερα ενεργούς κοινωνικά και οικονομικά, ο εμβολιασμός των οποίων θα προσφέρει πολλά στη συλλογική ανοσία καθώς πρόκειται για μια ομάδα του πληθυσμού με αρκετά έντονη κινητικότητα.

Οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30 – 39 θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca. Μόνο με τα ίδια εμβόλια θα εμβολιαστεί και η αμέσως επόμενη ομάδα, των 40 έως 45 ετών, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει τη Μεγάλη Πέμπτη.

Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία, δηλαδή σε όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση θα αποστέλλεται μήνυμα με προτεινόμενο ραντεβού, το οποίο θα πρέπει να επικυρώσουν εντός 24 ωρών. Επίσης μπορούν να κλείσουν ραντεβού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα ή σε κάποιο ΚΕΠ ή στον φαρμακοποιό τους.

Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45 έως 49 οι οποίοι θα μπορούν να εμβολιαστούν και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια στη χώρα μας, δηλαδή τα σκευάσματα των εταιριών Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί. 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα