Ανοδος βάσεων στα 7 από τα 8 τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

από fimotro

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψήφιους φοιτητές/-τριες που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις, επιβεβαίωσε για άλλη μία χρονιά ότι τα Τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) σημειώνουν άνοδο στις βάσεις εισαγωγής και υποδέχονται τους άριστους των υποψηφίων.

Για τη φετινή χρονιά, υπάρχει άνοδος των βάσεων στα 7 από τα 8 Τμήματα του ΟΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, τα Τμήματα Οικονομικής Επιστήμης και Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών καταλαμβάνουν τις 2 πρώτες θέσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα Τμήματα άλλων ΑΕΙ. Τα Τμήματα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής κατατάσσονται στην 1η θέση σε σχέση με τα αντίστοιχα Τμήματα άλλων ΑΕΙ. Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας αποτελεί την κορυφαία επιλογή στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο ξεπερνώντας το όριο των 18.000 μονάδων (18.422). Τα Τμήματα Πληροφορικής και Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση (695 και 617 μονάδες αντίστοιχα), συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία.

Τα αποτελέσματα αυτά επιβραβεύουν τον σταθερό προσανατολισμό του ΟΠΑ στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης μέσα από σύγχρονα και συνεχώς εξελισσόμενα προγράμματα σπουδών και εκπληρώνουν τις αξίες του Ιδρύματος για αριστεία, εξωστρέφεια, καινοτομία και κοινωνική προσφορά.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές που εισέρχονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ιδιαίτερα, να συγχαρώ τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο -για άλλη μια φορά- αποτέλεσε την επιθυμητή επιλογή των υποψηφίων φοιτητών στα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει. Το γεγονός αυτό μεγεθύνει την επιτυχία τους και αποδεικνύει, ταυτόχρονα, τη διαχρονική αξία των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου, τα οποία προσαρμόζονται διαρκώς στα νέα δεδομένα της σύγχρονης οικονομίας.

Η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αντικατοπτρίζει την αντίληψη των φοιτητών/-τριών και των γονιών τους για την επιτυχή εκπλήρωση των ονείρων τους μέσα από την ποιοτική εκπαίδευση, την έρευνα, την καλλιέργεια κουλτούρας για επιχειρηματικότητα και καινοτομία, τα οποία αποτελούν εχέγγυα για άμεση είσοδο στην αγορά εργασίας και επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.
Είμαστε περήφανοι για αυτή την αναγνώριση και, παράλληλα, αισθανόμαστε ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη της αποστολής του Ιδρύματος, η οποία είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη υπεύθυνων πολιτών που θα συνεισφέρουν σημαντικά στην πρόοδο της οικονομίας και της κοινωνίας.

Εκ μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καλωσορίζω τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές και διαβεβαιώνω ότι είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις προσπάθειες και τα όνειρά τους».

Παρακάτω απεικονίζονται οι βάσεις εισαγωγής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε σύγκριση με τις περσινές:

ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝΒΑΣΕΙΣ
(2021)
ΒΑΣΕΙΣ
(2020)
ΔΙΑΦΟΡΑ
(Μόρια)
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ18,42217,900522
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ17,24516,550695
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ17,14616,400746
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ16,50916,325184
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ15,88815,80088
ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ15,61715,000617
ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ14,38414,100284
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ13,31613,425-109

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα