Άνοδος στη Wall Street: Αντιστέκεται στις τραπεζικές αναταραχές

από fimotro

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στη συνεδρίασης της Τετάρτης, με τους επενδυτές να έχουν χωνέψει τις τραπεζικές κρίσεις και να πιστεύουν ότι τα χειρότερα πέρασαν.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,66% ή 214,48 μονάδες στις 32,608 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει κατά 1,38% ή 161 μονάδες στις 11.877 μονάδες. O S&P 500 ενισχύεται 1,04% ή 41 μονάδες στις 4.012 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, μόλις κατά 0,8% αυξήθηκαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών οι πωλήσεις ήταν κατά 21,1% μειωμένες σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων εκτοξεύτηκαν υψηλότερα τον Φεβρουάριο, μετά την απότομη πτώση τον Ιανουάριο. Το μέσο επιτόκιο του δημοφιλούς σταθερού στεγαστικού δανείου 30 ετών ξεκίνησε τον Φεβρουάριο περίπου στο 6% και τελείωσε τον μήνα λίγο πάνω από 7%, σύμφωνα με την Mortgage News Daily.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύεται 1,06% στα 73,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,45% στα 1.963 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,08 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 3 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα