Ανοδικά η Wall Street μετά τα νέα για τον πληθωρισμό

από Philippos

Με κέρδη κινούνται οι δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι η Fed θα μειώσει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων και κατάφεραν να αναστρέψουν το αρχικά αρνητικό κλίμα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,46% ή 157 μονάδες και κινείται στις 34.106,4 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,56% στις 11.576,5 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,27% στις 4.071,3 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, ο δείκτης προσωπικών δαπανών (PCE) -ο οποίος αποτελεί «βαρόμετρο» στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής της Fed- διαμορφώθηκε την εν λόγω περίοδο στο 5%, έναντι 5,5% έναν μήνα νωρίτερα, στα επίπεδα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ο δείκτης προσωπικών δαπανών ενισχύθηκε 0,2% τον Δεκέμβριο, επίσης στα ίδια επίπεδα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σημειώνοντας ελαφρά υποχώρηση από την αύξηση 0,3% του Νοεμβρίου.ελαφρώς χαμηλότερα από το 0,3% του Νοεμβρίου.

Ο δομικός δείκτης PCE, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές προϊόντων όπως η ενέργεια και τα τρόφιμα, σημείωσε επιβράδυνση στο 4,4% την ίδια περίοδο. Διαμορφώθηκε σε χαμηλό 14 ετών, υποχωρώντας από το 4.7% του Νοεμβρίου.

Επιπλέον, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν αυξήθηκε στις 64,9 μονάδες τον Ιανουάριο από 59,7 τον Δεκέμβριο, ενώ η αρχική μέτρηση είχε δείξει άνοδο στις 64,6 μονάδες. Παράλληλα, οι προσδοκίες για την πορεία του πληθωρισμού σε βάθος ενός έτους υποχώρησαν στο 3,9%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα