Ανησυχία Αποστολάκη για τον επιθετικό ρόλο της Τουρκίας

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Την ανησυχία του για τον «αποσταθεροποιητικό ρόλο» που διαδραματίζει η Τουρκία στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, τονίζοντας παράλληλα την σταθεροποιητική λειτουργία της Ελλάδας.

Ο κ. Αποστολάκης κατηγόρησε την Άγκυρα πως παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα της Ελλάδας προβάλλοντας «αβάσιμους ισχυρισμούς», χαρακτηρίζοντας «προβληματική» την στάση της γειτονικής χώρας.

Ο υπουργός στάθηκε και στις ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, τονίζοντας την ανάγκη σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Λευκωσίας.

Χαρακτήρισε την Ελλάδα και την Κύπρο «ιστορικά προπύργια της δημοκρατίας και σταθερούς πυλώνες σταθερότητας.

«Η Ελλάδα διατηρεί άριστες σχέσεις με όλες σχεδόν τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. Προωθούμε συνεργίες και ενεργούμε ως αγωγός μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου», είπε, στο επίσημο δείπνο του 35ου συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) στην Ουάσινγκτον.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι η ενεργητικότερη συμμετοχή των ΗΠΑ στα αμυντικά σχήματα περιφερειακής συνεργασίας εκπέμπει ένα σταθερό και σαφές μήνυμα στην περιοχή μας.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω τη σημασία της συμμετοχής του υπουργού Πομπέο στην πρόσφατη τριμερή συνάντηση κορυφής μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.

»Η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τη δέσμευσή μας για το ΝΑΤΟ, αποτελεί για μας μια αμυντική προτεραιότητα. Από αυτή την άποψη, επενδύοντας στη μακροχρόνια φιλία μας, αυξάνουμε την δυναμική και τις νέες πτυχές των εξαιρετικών στρατιωτικών μας σχέσεων» ανέφερε ο κ. Αποστολάκης.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/406104/anisuhia-apostolaki-gia-ton-apostatheropoiitiko-rolo-tis-tourkias/#ixzz5q34ZGfAP
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα