Ανοίγει Δευτέρα το «Ελ Βενιζέλος» και για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Το σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης. Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα 15/6 αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία προς το Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτό δεν θα ισχύσει για πτήσεις προς το αεροδρόμιο Μακεδονία το οποίο θα δέχεται πτήσεις μόνο από τις χώρες που έχουν κριθεί ασφαλείς. Παράλληλα θα ανοίξουν για οδικές αφίξεις τα σύνορα με τη Βουλγαρία, ενώ με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα παραμείνουν κλειστά έως 30 Ιουνίου.

Στις θαλάσσιες αφίξεις εξακολουθεί να απαγορεύεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό. Επιτρέπεται για σκάφη αναψυχής μόνο με το πλήρωμα.

Στο επόμενο στάδιο, από 1/7 έχουμε αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ουσιαστικά εγκαινιάζοντας τον τουρισμό και στα νησιά» ενώ προσέθεσε ότι θα υπάρξει «συνδιαμόρφωση με την ΕΕ της λίστας τρίτων χωρών που θα εξακολουθήσουν να εξαιρούνται από τις πτήσεις».

Για τις θαλάσσιες αφίξεις, ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως «από 1/7 επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «τα αεροδρόμια ανοίγουν όλα από 1/7 και την ίδια ημέρα ενεργοποιούνται 7 σημεία εισόδου από τα χερσαία σύνορα», ενώ επισήμανε πως «το σχέδιό μας είναι ολοκληρωμένο και έχουμε κάνει επιχειρησιακές ασκήσεις ετοιμότητας».

Ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι θα γίνονται «δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια. Θα υπάρχει περιορισμός σε ξενοδοχείο μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα ο ταξιδιώτης. 14 μέρες καραντίνας αν βρεθεί θετικός ο ταξιδιώτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα