Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκλάκη είναι το πρόσωπο, το οποίο επελέγη από την κυβέρνηση να ηγηθεί της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που θα συντονίσει δράσεις και εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Η παρακαταθήκη για το μέλλον της χώρας και ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητάς της μετά τα δύσκολα χρόνια που πέρασε είναι τα βασικά ζητούμενα της Επιτροπής που όπως λέει η κυρία Αγγελοπούλου επιδιώκει να συμπεριλάβει στο όλο εγχείρημα όλες τις πλευρές χωρίς εξαιρέσεις και διχασμούς.

Μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, μετά από μια απαιτητική διοργάνωση, αναλάβατε πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», θα έχετε το γενικό πρόσταγμα για τους εορτασμούς και τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Μπορείτε να μας πείτε τι περιμένουμε να δούμε;

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου έκανε την τιμή να μου ζητήσει να ηγηθώ. Αυτή δεν είναι μια υπόθεση μόνο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Είναι υπόθεση όλης της Ελλάδας. Της Ελλάδας που είναι εδώ, των Ελλήνων που η καρδιά τους χτυπάει σε όλο τον κόσμο».

Ποιος είναι ο στόχος λοιπόν αυτής της Επιτροπής. Έχετε δηλώσει ότι ο στόχος δεν είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο αφήγημα.

«Η ιστορία μας είναι μοναδική. Αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε στον κόσμο όλες τις πλευρές της ιστορίας μας. Τις νίκες, τους θριάμβους και τις υποχωρήσεις και τις ήττες, τα κατορθώματα και να δείξουμε στον κόσμο ότι πρέπει να μάθουμε την ιστορία μας, να καταλάβουμε τον εαυτό μας και έτσι να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία».

Από που χρηματοδοτείται το όλο εγχείρημα; Και αναφέρομαι τόσο στη διοργάνωση των εκδηλώσεων όσο και στα έξοδα της Επιτροπής.

«Ούτε ένα ευρώ δεν θα χρεωθεί το Δημόσιο. Δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ, δεσμευθήκαμε στο Κράτος. Γιατί η Επιτροπή θα δουλέψει με χορηγίες και με δωρεές. Και όταν λέω η Επιτροπή μιλάω για όλες τις δράσεις που δεν είναι δράσεις που οργανώνει η Επιτροπή, αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά από όλες τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες που ακούμε ότι σχεδιάστηκαν για να γίνουν και που έχουν γενικά επίκεντρο την Αθήνα. Σκοπός της Επιτροπής είναι να περάσει σε όλους μέσα στην κοινωνία. Δηλαδή ζητάμε από όλους στην ιστοσελίδα μας που είναι https://www.greece2021.gr/ να μας κάνουν αυτοί τις προτάσεις τους. Είναι ευκαιρία ο καθένας να βάλει τη σφραγίδα του για το αύριο. Δηλαδή τι όνειρο έχει ο καθένας, ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι; Για τη γειτονιά του, για την πόλη του, για τον τόπο του; Αυτό να γίνει δράση. Και η δράση αυτή πέρα από τη γιορτή να έχει μία άλλη διάσταση, τη διάσταση του θετικού πρόσημου, της κληρονομιάς, να μείνει κάτι. Όχι για το 2022, αλλά για το 2030, για το 2050».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα