Άνετη νίκη ΝΔ δείχνει η τεράστια διαφορά στην παράσταση νίκης

από fimotro

Για πρώτη φορά το 60% τάσσεται υπέρ των άμεσων εκλογών (κάρτες)

Ως μη αναστρέψιμο και καθοριστικό για την έκβαση της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης καταγράφεται το πολύ μεγάλο προβάδισμά της στη παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από το τρίτο μέρος του Βαρόμετρου της Public Issue που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ζητεί τη διεξαγωγή εκλογών.

Συγκεκριμένα, στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 71%, έναντι 17% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωνε 77% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15%. Παρά τη μικρή πτώση του ποσοστού της ΝΔ, είναι εμφανές πως η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στο εν λόγω εύρημα παραμένει σε μη αναστρέψιμα επίπεδα.

Την ίδια στιγμή, αυξάνεται το ποσοστό όσων θέλουν διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Συγκεκριμένα, το 60% (5% περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) θέλει να στηθούν άμεσα κάλπες, ενώ το 37% (-4%) ζητεί ολοκλήρωση της τετραετίας.

Τέλος, σε περίπτωση που επικρατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, το 46% θα αισθανόταν στεναχώρια, το 36% αδιαφορία και μόλις το 15% ανακούφιση.

Αντίστοιχα, σε περίπτωση επικράτησης της ΝΔ, το 40% των ερωτηθέντων θα αισθανόταν αδιαφορία, το 34% ανακούφιση και το 24% στεναχώρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα