Ανέστειλε τη λειτουργία 527 καταστημάτων στη Ρωσία η Zara

από fimotro

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αφήνει το αποτύπωμά της πλέον και στον κλάδο των επιχειρήσεων της μόδας. Σύμφωνα με ενημέρωση του γραφείου ΟΕΥ της χώρας μας στην Μαδρίτη, ο μεγαλύτερος όμιλος μόδας η Inditex (Ζara), ανέστειλε προσωρινά την λειτουργία 527 καταστημάτων της στην Ρωσία στα οποία απασχολούσε 9.000 άτομα.

Επίσης η Inditex απενεργοποίησε και τις διαδικτυακές της πωλήσεις στην ρωσική αγορά. Η Inditex είναι μια από τις πλέον εκτεθειμένες παγκοσμίως επιχειρήσεις στην Ρωσία και σε συνδυασμό με τα υψηλά κόστη της ενέργειας εκτιμάται ότι θα επηρεαστεί σοβαρά η κερδοφορία της.

Ομοίως η ισπανική πολυεθνική Mango έκλεισε προσωρινά τα 55 καταστήματά της στη Ρωσία, ανέστειλε την ηλεκτρονική υπηρεσία πωλήσεων και πάγωσε την αποστολή εμπορευμάτων, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ωστόσο, τα 65 καταστήματα δικαιοχρησίας της Mango στην Ρωσία, θα συνεχίσουν να λειτουργούν έως εξαντλήσεως των αποθεμάτων τους. Για λόγους ασφαλείας, η Mango έχει ήδη κλείσει τα καταστήματά της και στην Ουκρανία.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η εταιρία υφασμάτων Tendam, η οποία διαθέτει περί τα 50 καταστήματα στην Ρωσία, τα οποία αποφάσισε να κλείσει, αναστέλλοντας και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της.

Τέλος, η ισπανική εταιρία κοσμημάτων και αξεσουάρ Tous, σταμάτησε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα