Ανεύθυνος Τσίπρας μέχρι τέλους

από fimotro

Στην οικονομία είναι γνωστή η ανευθυνότητα του Αλ. Τσίπρα. Το 2015 έλεγε ότι θα έσκιζε τα Mνημόνια και θα καταργούσε τη λιτότητα με ένα νόμο και ένα άρθρο, αλλά έφερε νέο Mνημόνιο και τώρα πολλαπλασιάζει τις υποσχέσεις του γνωρίζοντας ότι εξαπατά τους πολίτες.

Σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, εάν εφαρμόζονταν τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας, το δημόσιο έλλειμμα θα εκτινασσόταν το 2023 στο 10% του ΑΕΠ, όταν πρέπει να πετύχουμε μικρό πλεόνασμα, που σημαίνει πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό στα επίπεδα που έφεραν τα Mνημόνια.

Η ίδια ανευθυνότητα χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα και στα εθνικά θέματα, εκεί που θα έπρεπε να προτάσσει το εθνικό συμφέρον από τις μικροκομματικές επιδιώξεις. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, όπου για μια ακόμα φορά δεν έδωσε ερώτηση στον «Ελεύθερο Τύπο», εμφανίστηκε αμετανόητος στο ζήτημα του Εβρου. Για το αν θα πρέπει ο ίδιος να ζητήσει συγγνώμη, όπως η ΜΚΟ που έλεγε ότι οι 38 μετανάστες βρίσκονταν στο ελληνικό έδαφος, ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση. Και επιχείρησε με παιδικές δικαιολογίες να αλλάξει τη θέση του κόμματός του, λέγοντας ότι ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ότι βρίσκονταν σίγουρα σε ελληνικό έδαφος όταν επικαλείτο συγκεκριμένη εγγραφή στο Κτηματολόγιο, για να τεκμηριώσει ότι τάχα η Ελλάδα απεμπόλησε εδάφη της για να μη διασώσει μετανάστες. Κάτι που αποδείχθηκε απολύτως ψευδές.

Αύξηση εσόδων χωρίς υπερφορολόγηση
Επέμεινε, μάλιστα, ότι υπάρχει νεκρό κορίτσι, όταν η κατάσταση είναι απολύτως ασαφής, οι γονείς δεν μιλούν και δεν έχει τεκμηριωθεί ότι υπήρχε και άλλο παιδί στη νησίδα πέραν των όσων διασώθηκαν. Παράλληλα, θέλησε να διαψεύσει τους πάντες, που τον είχαμε ακούσει να λέει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, ισχυριζόμενος τώρα πως είχε πει ότι δεν υπάρχουν φράκτες στη θάλασσα. Με τέτοιου είδους ανευθυνότητες δεν πρέπει ο κ. Τσίπρας να απορεί που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις και χάνει με τεράστια διαφορά από τον κ. Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για τη διαχείριση της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα