Άνδρας ναυαγεί στον Ειρηνικό και επιβιώνει επί 14 ώρες, στηριζόμενος σε…σημαδούρα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Ο 52χρονος Βιντάμ Περεβερτίλοφ βρισκόταν επί 14 ώρες στην ανοιχτή θάλασσα, προτού τον εντοπίσει το εμπορικό πλοίο όπου εργαζόταν.

Ο άνδρας, λιθουανικής καταγωγής και μηχανικός στο επάγγελμα, δούλευε στην μηχανή του πλοίου ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας, όταν αισθάνθηκε ζαλάδα και αποφάσισε να βγει για λίγο στο κατάστρωμα για να αναπνεύσει καθαρό αέρα.

Από το κατάστρωμα, ο άνδρας βρέθηκε ξαφνικά στο νερό, χωρίς ο ίδιος να θυμάται την πτώση του, καθώς είχε, πιθανότατα, λιποθυμήσει.

Μόλις ανέκτησε τις αισθήσεις του, ο ναυτικός κοίταξε γύρω του και, το μόνο που μπόρεσε να δει, ήταν μια μαύρη κηλίδα αρκετά χιλιόμετρα μακριά του.

Ο άνδρας ξεκίνησε να κολυμπά προς την κηλίδα, η οποία αποδείχτηκε πως ήταν μια σημαδούρα για τους ψαράδες.

Ο 52χρονος κρατιόταν σφιχτά από την σημαδούρα, ενώ το πλοίο του, το πλήρωμα του οποίου δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του άνδρα τις πρώτες 6 ώρες, ξεκινούσε έρευνα για τον εντοπισμό του.

Με βάση τις καταχωρήσεις του μηχανικού στο ημερολόγιο εργασίας του, οι συνάδελφοί του μπόρεσαν να υπολογίσουν κατά προσέγγιση σε ποιο σημείο βρισκόταν το πλοίο, όταν ο άνδρας εξαφανίστηκε.

Στην έρευνα τους βοήθησαν και αεροσκάφη του γαλλικού Ναυτικού, τα οποία απογειώθηκαν από την Ταϊτή, όπως και η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας, η οποία μελέτησε την πορεία των ανέμων για να διαπιστώσει το πού θα μπορούσε να έχει καταλήξει ο ναυαγός.

Εν τέλει, τον άντρα εντόπισε το πλοίο όπου εργαζόταν.

Οι συνάδελφοί του έκαναν λόγο για μια αδύναμη κραυγή και για ένα άτομο που τους χαιρετούσε από μακριά, και όταν πλησίασαν δεν είδαν άλλον από τον χαμένο μηχανικό τους.

«Η θέλησή του για επιβίωση ήταν μεγάλη», λέει ο γιος του ναυτικού, ο οποίος ενημερωνόταν από το πλήρωμα για την εξέλιξη της έρευνας.

«Εγώ λογικά θα είχα πνιγεί εξαρχής», προσθέτει ο νεαρός. «Ο πατέρας μου ωστόσο φρόντιζε πάντα την υγεία και τη φυσική του κατάσταση, νομίζω για αυτό τα κατάφερε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα