Αναβάλλεται το ταξίδι του Πατριάρχη στις ΗΠΑ; 

από fimotro

Σε μια Σύναξη Ιεραρχών έστω και αν γίνεται κάθε τρία χρόνια προκύπτουν πάντα γεγονότα τα οποία ανατρέπουν σχεδιασμούς ακόμη και μεγαλεπήβολους.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Μ. Τζούμας 

Στο περιθώριο των εργασιών της Σύναξης που έγινε στην Κωνσταντινούπολη πληροφορηθήκαμε ex officio ότι το προγραμματισμένο  ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου  στις ΗΠΑ, πάνω στο οποίο  είχε επενδύσει πολλά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναβάλλεται. Οι λόγοι πολλοί.

Για παράδειγμα όλα δείχνουν ότι η Αμερική δυστυχώς ούτε τον Οκτώβριο δεν θα έχει ανοίξει τα σύνορα της για την ελεύθερη διακίνηση επισκεπτών, γεγονός που δεν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί  το ταξίδι του Πατριάρχη έστω και στο παρά 5 ‘. Δεύτερο: Λέγεται ότι το έργο για το οποίο γίνεται το ταξίδι αυτό , η αποπεράτωση και ο εγκαινιασμός του Αγίου Νικολάου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη όπως είχαν υποσχεθεί.

Προφανώς οι ανεύθυνες φανφάρες δεν υλοποιήθηκαν ακόμη. Είναι κακό να λέγει κανείς πολλά και στο τέλος να πέφτει έξω στους χρόνους υλοποίησης.

Επιπρόσθετα  όπως είναι οργανωμένο το ταξίδι αυτό   θα απορροφήσει περισσότερα απο 500 χιλ.δολ.,ποσό τρομακτικό και υπέρογκο για τα σημερινά οικονομικά  δεδομένα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που πορεύεται πολύ συντηρητικά μέχρις ότου να  καταφέρει να ισορροπήσει .

Τρίτο: λέγεται ότι ο Πατριάρχης είπε ότι ίσως είναι καλύτερα να πάει στις ΗΠΑ σε μία επέτειο που θα έχει συμβολικό χαρακτήρα για την ομογένεια και την εκεί Εκκλησία της και όχι σε μία προσωπική του επέτειο.! Όπως για παράδειγμα  το 2022 που είναι η επέτειος της ίδρυσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Και κάτι  τελευταίο: γράψαμε σε ανύποπτο χρόνο  όταν ο Πατριάρχης άλλαξε στις τρεις σημαντικές επαρχίες του Θρόνου τους επικεφαλής Ιεράρχες,  ότι δίνει πάντα χρόνο και απόλυτη ελευθερία κινήσεων στους νέους Αρχιερείς και στα καθήκοντα που τους αναθέτει αλλά με πίστωση χρόνου. Το αυτό έπραξε και στις ΗΠΑ με τον Ελπιδοφόρο, στην Αυστραλία με τον Μακάριο και στην Αγγλία με τον Νικήτα.

Μετά την πάροδο όμως της πίστωσης χρόνου επέρχεται η ώρα του πρώτου απολογισμού πεπραγμένων. Πρόκειται για μία  διαδικασία κατά την οποία ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν έχει την ίδια ανοχή με το αρχικό στάδιο. Και ο νοών νοείτω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα