Ανατροπή: Για όλους θα είναι τελικά η επιδότηση για το φυσικό αέριο

από fimotro

Αναλυτικά όσα είπε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης

Η επιδότηση για το φυσικό αέριο θα είναι για όλους και δεν θα δοθεί με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν θα αφήσουμε την αύξηση στην ενέργεια να επηρεάσει τους λογαριασμούς του καταναλωτή σε ρεύμα και φυσικό αέριο, η κυβέρνηση με μέτρα θα απορροφήσει τις αυξήσεις για το μέσο νοικοκυριό. Όσον αφορά στο ρεύμα και το φυσικό αέριο αυτό θα είναι για όλους, για το πετρέλαιο θέρμανσης αυτό θα αφορά τους δικαιούχους», τόνισε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι χρειάζεται προσοχή ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στον πληθωρισμό. Δουλεύουμε με σύνεση, αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας, είπε o υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι το 2020 και ο το 2021 η Ελλάδα είχε μηδενικό πληθωρισμό.

Αναφερόμενος στην παγκόσμια ενεργειακή κρίση και τον αντίκτυπο στη χώρα συνέστησε «να μην υπάρχει πανικός. Οι τιμές στα τρόφιμα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, δεν είναι υψηλότερες, πλην των καυσίμων και των νωπών φρούτων», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι οι αλυσίδες τροφίμων μπορούν να απορροφήσουν τις αυξήσεις στα ναύλα.

«Η ενέργεια είναι ειδική κατηγορία, δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε αύξηση σε ένα κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας πρέπει την άλλη μέρα τα καταστήματα να αυξήσουν τις τιμές» είπε.

Σημειώνεται πως εντός των ημερών, μετά την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για τη σύσταση του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, αναμένεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για την επιδότηση των καταναλωτών ρεύματος και φυσικού αερίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα