Ανάστημα να σηκώσει η αγορά απέναντι στις τράπεζες, μπορεί να τις μαζέψει!

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σε πολύ δύσκολη θέση έχει βρεθεί η κυβέρνηση από το παιχνίδι που παίζουν αυτή την ώρα οι τράπεζες με τα προγράμματα δανειοδότησης των επιχειρήσεων, που έχουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Γράφει ο Γιάννης Τασσιόπουλος

xrimaonline.gr

Για να προχωρήσει το πρόγραμμα, η κυβέρνηση συνεχώς δια του αρμοδίου υπουργού Αδ. Γεωργιάδη κάνει συνεχώς εκκλήσεις, τους στέλνει απειλητικά μηνύματα, ζητώντας τους να κάνουν τη δουλειά τους. Οι τράπεζες, όμως, δείχνουν να μην καταλαβαίνουν. Συνεχίζουν να «διυλίζουν το κώνωπα». Λειτουργούν ως «κράτος εν κράτει».

Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τη συμπεριφορά των τραπεζών, δείχνει ότι ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια, τις εκκλήσεις και τις απειλές, στη δράση. Τη δράση αυτή πρέπει να την αναλάβουν οι άνθρωποι της αγοράς. Οι εκπρόσωποί τους, επιμελητήρια και εμπορικοί σύλλογοι να σηκώσουν το λάβαρο της προστασίας των επιχειρήσεων που απειλούνται σήμερα από την αυθαιρεσία των τραπεζών.

Η ασπίδα προστασίας των επιχειρήσεων απέναντι στις τράπεζες μπορεί να δημιουργηθεί, με την εκπόνηση ενός σχεδίου που σκοπό θα έχει να αντιμετωπίζει σε μόνιμη βάση τις αυθαιρεσίες του τραπεζικού συστήματος. Χωρίς κραυγές, αλλά με στοιχεία τα επιμελητήρια μαζί με τους άλλους εκπροσώπους της αγοράς να αναδεικνύουν καθημερινά πτυχές του ληστρικού, πολλές φορές, καθεστώτος, που προσπαθούν να επιβάλλουν οι τράπεζες στις συναλλαγές με τις επιχειρήσεις. Να καταλάβουν οι τράπεζες πως όταν τα βάζουν με μια επιχείρηση, όταν την αδικούν, θα βρουν απέναντι την αγορά.

Οι τράπεζες θα ταρακουνηθούν, όταν ένας αξιόπιστος οργανισμός που θα δημιουργήσουν οι εκπρόσωποι της αγοράς, τις καταγγείλει. Όταν ανοιχτά ο οργανισμός αυτός, που θα αναφέρεται μόνο στους ανθρώπους της αγοράς, ανακοινώσει το όνομά της Τράπεζας, που δεν παίζει το ρόλο που έχει, όταν ζητήσει από τους επιχειρηματίες να προσέξουν τις συναλλαγές μαζί της, είναι σίγουρο ότι οι τράπεζες θα μαζευτούν. Οι τράπεζες δεν θα αντέξουν ένα πόλεμο με τον επιχειρηματικό κόσμο. Τώρα το παίζουν άνετες, αυθαιρετούν, γιατί καθένας από τους επιχειρηματίες παλεύει μόνος του να βρει το δίκιο του απέναντι στις τράπεζες. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν ήξεραν ότι υπάρχει ένα «μέτωπο» επιχειρηματιών, μικρομεσαίων.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι για την αγορά. Η συλλογική αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας από τους επιχειρηματίες μπορεί να τους δώσει σωτήριες λύσεις σε πολλά προβλήματα, όπως αυτό με τις τράπεζες. Η ηγεσία τους, όσοι τους εκπροσωπούν, ιδιαίτερα τα επιμελητήρια, πρέπει να αναλάβουν τις σχετικές πρωτοβουλίες. Δεν είναι δυνατόν αυτοί που παράγουν πλούτο σε αυτή τη χώρα, που την έχουν κρατήσει όρθια δεκαετίες τώρα, να μην ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τις δουλειές τους από τις κοντόφθαλμες και επικίνδυνες λογικές των τραπεζών.

Υ.Γ. Το Xrimaonline.gr μαζί με άλλα ΜΜΕ που έχει συνεργασίες, θα μπει με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για τη δημιουργία ενός Παρατηρίου-Οργανισμού για τις τράπεζες και την οικονομία. Στόχος του είναι να κινητοποιήσει τους ανθρώπους της αγοράς προς την κατεύθυνση της ενοποίησης εκείνων των δυνάμεων, που θέλουν το παιχνίδι της ελεύθερης οικονομίας να παίζεται με κανόνες χωρίς αυθαιρεσίες και συμπεριφορές που υπονομεύουν την επιχειρηματικότητα. Τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν εκείνοι που καθημερινά παράγουν προϊόντα, προσφέρουν υπηρεσίες, δημιουργούν θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα