Αναστάτωση στην Πειραιώς για τις εθελοντικές άδειες

από fimotro

Εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους στην Πειραιώς, καθώς και εθελοντική μερική απασχόληση πρότεινε σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Τράπεζα, η Διευθύντρια Προσωπικού. Όπως αποκαλύπτει το euro2day.gr, η πρόταση απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου, προκάλεσε όμως ήδη, μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους των εργαζόμενων.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων, η τράπεζα κάλεσε τους εργαζόμενους να ανακοινώσει μια αντεργατική απόφασή της που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο στον τραπεζικό κλάδο.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του Συλλόγου την απόφασή της να θέσει σε ισχύ ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ορίζει:

α) εθελοντική άδεια 12 ημερών το μήνα άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους και

β) εθελοντική μερική απασχόληση

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους μια τέτοια ανακοίνωση και μάλιστα σε μια περίοδο, που σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Χρ. Μεγάλου, «όλα βαίνουν καλώς» και η πορεία της Τράπεζας εξελίσσεται θετικά και δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, έχει στόχο την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού εργασιακού κόστους.

Η άρνηση των εργαζόμενων ήταν άμεση και κατηγορηματική. Όπως μάλιστα αναφέρεται σε ανακοίνωσή, ο Σύλλογος διαμήνυσε στη Διοίκηση της Τράπεζας μέσω των εκπροσώπων της, να μην υλοποιήσει τέτοιες αντεργατικές πράξεις, γιατί απέναντί της δεν θα είναι μόνο ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ +0,55%, αλλά και η ΟΤΟΕ και σύσσωμος ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

“Αν η Tράπεζα Πειραιώς έχει επιλέξει να παίξει το ρόλο του «λαγού» του τραπεζικού συστήματος, για να εκτιμήσει τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, είναι καλύτερα γι’ αυτή να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδιά της” αναφέρουν χαρακτηριστικά και καλούντους συναδέλφους τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΤΟΕ έχει ήδη ενημερωθεί και προετοιμάζει τις δικές της ενέργειες, προκειμένου να δώσει συνολική απάντηση ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα