Ανάσα στις τιμές φυσικού αερίου, πτώση πάνω από 10%

από fimotro

Οι τιμές σήμερα στην Ευρώπη υποχωρούν στη ζώνη των 300 ευρώ η μεγαβατώρα

Μια ανάσα παίρνει σήμερα η ενεργειακή αγορά καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ολλανδία, που αποτελεί ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς υποχωρούν κατά 10% στα 302 ευρώ η μεγαβατώρα.

Η πτώση έρχεται μετά από μια εβδομάδα ξέφρενης ανόδου που προκαλεί ο φόβος για ελλείψεις καυσίμου το χειμώνα και λίγο πριν η Gazprom κλείσει για τρεις ημέρες τον αγωγό Nord Stream 1 για συντήρηση.

Η πτώση έρχεται καθώς η Γερμανία ανακοίνωσε χθες ότι η πλήρωση των δεξαμενών προχωρά γρηγορότερα από το χρονοδιάγραμμα. Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, το επίπεδο πληρότητας έφθανε την Πέμπτη το 81,78%, ενώ στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει φθάσει στο 82,2%. «Οι δεξαμενές γεμίζουν νωρίτερα από ό,τι είχε καθοριστεί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ στο περιοδικό.

Εκπρόσωπος του υπουργείου του σημείωσε ότι ο στόχος του 85% έως τον Οκτώβριο θα έχει πιθανότατα επιτευχθεί ήδη στις αρχές Σεπτεμβρίου. Έως την 1η Νοεμβρίου, η πληρότητα θα πρέπει να έχει ξεπεράσει το 95%.

Να σημειωθεί ότι με 100% πληρότητα των δεξαμενών, η Γερμανία έχει επάρκεια για περίπου 2,5 χειμερινούς μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα