Ανανεώνεται η θητεία του Γ. Στουρνάρα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Καθοριστική ήταν η κίνηση ματ της πρόσφατης ανάληψης της θέσης του Προέδρου της Επιτροπής Επιθεώρησης της ΕΚΤ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα, «η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα».

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του χρόνου, τον Ιανουάριο του 2020 έγραφε το fimotro.gr ότι είχε “κλειδώσει” η ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στο τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη εξασφαλίσει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μια δεύτερη θητεία στην ΤτΕ, εξαετούς διάρκειας, μετά την άκρως επιτυχημένη πρώτη του θητεία στην κεντρική τράπεζα της χώρας.

Καθώς τυπικά η πρώτη θητεία του κ. Στουρνάρα λήγει το καλοκαίρι, οι επίσημες ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Καθοριστική για την ανανέωση της θητείας του ήταν η κίνηση ματ της πρόσφατης ανάληψης της θέσης του Προέδρου της Επιτροπής Επιθεώρησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ψήψος εμπιστοσύνης από την ΕΚΤ

Και αυτό γιατί η ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης αποτελεί πρώτης τάξεως «ψήφο εμπιστοσύνης» από τη Φρανκφούρτη προς το πρόσωπό του. Να σημειωθεί βέβαια πως ο κ. Στουρνάρας χαίρει ήδη της εμπιστοσύνης και του σεβασμού των μελών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Άλλωστε η εν λόγω επιτροπή είναι μείζονος σημασίας για την ΕΚΤ και θα ήταν μεγάλη έκπληξη η θέση αυτή να δινόταν σε κάποιον κεντρικό τραπεζίτη που θα έχανε τη θέση του σε λίγους μήνες.

Την ίδια ώρα, άλλοι πιθανοί υποψήφιοι για τη θέση διατείνονται ότι πλέον δεν τίθεται τέτοιο θέμα, επομένως έχει ήδη κλειδώσει η παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα στη νευραλγική θέση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα