Ανακούφιση για το ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί που έρχονται σήμερα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Ως μια μεγάλη «ανάσα» περιμένουν οι γιατροί των νοσοκομείων τους συναδέλφους τους που αναμένεται να καταφθάσουν σήμερα μετά την επιστράτευση που κήρυξε η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσουν την δραματική κατάσταση στις ΜΕΘ κοροναϊού.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο Θριάσιο, όπου σήμερα θα παρουσιαστούν και γιατροί που έχουν επιστρατευθεί, και συνομίλησε με τον χειρουργό ορθοπεδικό, Γιάννη Γαλανόπουλο.

«Μας προφύλαξε κάπως το ΕΚΑΒ στην εφημερία μας. Είχαμε, ωστόσο, 34 εισαγωγές με κοροναϊό, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες από εχτές. Σήμερα έχουμε 4 ασθενείς με κοροναϊό διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Κλείνουμε την εφημερία με έξι κρεβάτια απλής νοσηλείας κοροναϊού. Στην προηγούμενη εφημερία είχε έρθει πολύς κόσμος, και επιλέχθηκε εχθές να επιβαρυνθεί κάπως περισσότερο το Ασκληπιείο της Βούλας. Εξυπηρετεί η κατανομή και ο χειρισμός του ΕΚΑΒ, αλλά στο τέλος δε θα υπάρχουν δυνατότητες χειρισμών, οι υποδομές είναι πεπερασμένες. Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να επιτάξει τις υποδομές του ιδιωτικού τομέα σε απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ μαζί με το ειδικευμένο προσωπικό», τόνισε ο κ. Γαλανόπουλος.

«Σήμερα περιμένουμε 14 συναδέλφους στο Θριάσιο. Πρέπει να παρουσιαστούν στις 8 για να αναλάβουν υπηρεσία. Δεν ξέρω αν έχουν προετοιμαστεί με τεστ για να πιάσουν σήμερα υπηρεσία. Θα αφήσουν, όμως, πίσω τους τα ιατρεία τους, όπου έδιναν πολύτιμες υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια. Επίσης δεν έχουν άμεση επαφή με το νοσοκομείο, και αυτό θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα», ανέφερε ο ίδιος σχετικά με τους ιδιώτες γιατρούς που έχουν επιστρατευθεί και αναμένονται σήμερα στο Θριάσιο.

«Σε κρίσεις, όπως στην πανδημία, χρειάζονται συνεννοήσεις και συναίνεσης. Δεν χρειάζεται να ανακαλύπτουμε εχθρούς. Το κλειδί όμως είναι η προετοιμασία. Υπήρχε χρόνος για καλό σχεδιασμό και ποια θα είναι η θέση που θα βρει ο καθένας. Δεν έγινε δυστυχώς κάτι τέτοιο. Τώρα όλα πρέπει να γίνουν σε λίγο χρόνο», σχολίασε για το θέμα της επιστράτευσης ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Για τα τεστ τα αυτοεκτελούμενα, είναι θετική εξέλιξη αν προχωρήσουν, αλλά έχουν και πολλές παγίδες. Δεν ξέρουμε τα χαρακτηριστικά αξιοπιστίας τους και δεν πρέπει να θεωρούμε ότι μας δίνουν απάντηση, αν έχουμε συμπτώματα. Αυτό πρέπει να είναι σαφές. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι καλά στο αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά όχι τόσο αξιόπιστα στο θετικό. Αν έχω συμπτώματα η επιλογή δεν είναι το self-test. Πρέπει να κάνω το κανονικό», τόνισε ο ίδιος κλείνοντας αναφορικά με τα self-tests.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα