Σήμερα ανακοινώνεται το τέλος της μάσκας

από fimotro

Θα αφορά μόνο τους εξωτερικούς χώρους

Η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών θα ανάψει το πράσινο φως, προκειμένου να πέσουν οριστικά οι μάσκες. Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε, προκειμένου να αποχωριστούμε επιτέλους τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δείχνουν πως κυβέρνηση και ειδικοί συμφωνούν και σήμερα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως ανακοινώθηκε «η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας».

Τι θα γίνει στους εσωτερικούς χώρους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάργηση της χρήσης της μάσκας θα αφορά όλους τους πολίτες κατά την παραμονή τους σε εξωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από το αν έχουν ολοκληρώσει ή όχι τον εμβολιασμό τους. Ωστόσο, σε εξωτερικούς χώρους όπου αναμένεται να υπάρχει συγχρωτισμός, όπως π.χ. σε μέσα μεταφοράς, γήπεδα, συναυλιακούς χώρους κ.α., οι ειδικοί θα προτείνουν, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους κλειστούς χώρους, οι επιστήμονες προτείνουν το μέτρο να συνεχιστεί καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολο να γίνεται επιτόπου ο έλεγχος και ο διαχωρισμός εμβολιασμένων ή μη κατά την είσοδο σε κλειστούς χώρους. Πάντως, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για το πώς θα μπορούσε τεχνικά να υποστηριχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και τη διαπίστωση της γνησιότητάς του. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, από επιδημιολογικής και εμβολιαστικής πλευράς τα μέτρα μπορούν να χαλαρώσουν.

Το πρόβλημα στον έλεγχο

Το πιθανότερο σε αυτό το κομμάτι είναι να αφορά όλους, εμβολιασμένους και μη, γιατί όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι κάπως δύσκολο.

Ακόμα και έτσι όμως, η επιτροπή θα κάνει εισήγηση, προκειμένου να υπάρχει ισχυρή σύσταση σε καταστάσεις συνωστισμού οι πολίτες να φοράνε μάσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα