Έξι υποψήφιοι θα συμμετέχουν στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, σύμφωνα με τον τελικό κατάλογο που δημοσιοποίησε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο.

Η απόφαση του Συμβουλίου δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Oι υποψήφιοι είναι οι εξής: Ντογού Περιντσέκ (Πατριωτικό Κόμμα), Μεράλ Ακσενέρ (Καλό Κόμμα), Μουχαρέμ Ιντσέ (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), Σελαχατίν Ντεμιρτάς (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών) και Τεμέλ Καραμαλάογλου (Κόμμα της Ευτυχίας).

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε τον νόμο για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 24 Ιουνίου.

Στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε τον Απρίλιο του 2017, οι Τούρκοι ψηφοφόροι έδωσαν το «πράσινο φως» για αλλαγή του συστήματος, από κοινοβουλευτικό σε προεδρικό, ανοίγοντας τον δρόμο για απόκτηση υπερεξουσιών από τον πρόεδρο της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα