Αναίτια και αψυχολόγητη ενέργεια το lockdown στα Βίλια με μηδέν κρούσματα

από fimotro

Έξω απ’ τα ρούχα τους έχουν βγεί οι τοπικοί δημοτικοί άρχοντες και οι κάτοικοι στα Βίλλια, με την αναίτια επιβολή Lock Down στην περιοχή τους, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει ν’ ανήκουν αυτοδιοικητικά στο Δήμο Μάνδρας Ειδυλίας, περιοχή απο την οποία απέχουν 45 χιλιόμετρα και με πυκνό ελατόδασος ανάμεσα τους.

Να που η ενοποίηση των δήμων, λειτουργεί καταστροφικά για την «Αράχωβα» της Αθήνας τα Βίλια, καθώς «τα πήρε η μπάλα» και τους επιβλήθηκε Lock Down επειδή ανήκουν στο δήμο Μάνδρας. Και στην πόλη της Μάνδρας, 45 χιλιόμετρα μακριά, βρέθηκε αυξημένο ιικό φορτίο, ενώ στα Βίλια, έπειτα και απο τον έκτακτο υποχρεωτικό έλεγχο 154 ατόμων τη Δευτέρα 21 Δεκ. 2020, δεν βρέθηκε (ξανά) κανένα μα κανένα θετικό κρούσμα.

Όλα τα τέστ βγήκαν αρνητικά. Και μη φανταστείτε οτι τα 154 τέστ που έγιναν στα Βίλια είναι λίγα, όταν αντιστοιχούν περίπου στο 20% με 25% του ντόπιου πληθισμού. Τα Χριστούγεννα ήταν ίσως η μόνη ελπίδα για μια μικρή άνοδο της κίνησης και του εμπορίου στην περιοχή που λειτουργεί μόνο Πάσχα και Χριστούγεννα καθώς αποτελεί το κοντινότερο θέρετρο της Αθήνας με ορεινό δάσος, ταβέρνες, εξοχικά και παραλίες.

Το χτύπημα είναι τελειωτικό, σαν χαριστική βολή για την τοπική οικονομία καθώς και πέρσι τέτοια εποχή τα Βίλια είχαν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και είχε απαγορευτεί η κίνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι απο η περιοχή των Βιλίων που επεκτείνεται σε Ψάθα, Αλεποχώρι, Πόρτο Γερμενό και μεγάλο τμήμα του δασώδους Πάρνωνα, είναι η πλέον παραγωγική σε αμνοερίφια και χοιρινά και τροφοδοτεί αυτές τις ημέρες κανονικά το 60% της τοπικής αγοράς της Αθήνας.

Το Lockdown στα Βίλια είναι αδικαιολόγητο, αψυχολόγητο και της λογικής «όλα στο τσουβάλι» και στο όνομα της προστασίας της ζωής, τα καταδικάζει σε οικονομικό και κοινωνικό «θάνατο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα