Αναφορά Φρουζή στον Άρειο Πάγο κατά της εισαγγελίας Διαφθοράς

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Την κρίση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με το αίτημα που έχει καταθέσει για αποδέσμευση τραπεζικού του λογαριασμού στο εξωτερικό ο οποίος, κατά τους ισχυρισμούς του, τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες, ζητεί ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Novartis, Κων. Φρουζής.

Το πρώην στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας, προσέφυγε με αναφορά του στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, διερωτώμενος όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, για το πώς είναι δυνατόν η εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη να κρίνει την αίτησή του για αποδέσμευση του λογαριασμού του, αφού προηγουμένως η ίδια την είχε απορρίψει.

Ειδικότερα, την αναφορά Φρουζή κατέθεσαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι συνήγοροι του υπό το βάρος καταγγελιών του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ιωάννη Αγγελή, σχετικά με τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρώην στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας, στο πλαίσιο της έρευνας για την Novartis και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από την εισαγγελία Διαφθοράς για το αδίκημα της δωροδοκίας, δεσμεύτηκε ο μοναδικός λογαριασμός που είχε στο εξωτερικό.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει στην αναφορά του, ο ίδιος προσκόμισε στις εισαγγελικές αρχές όλα τα στοιχεία του συγκεκριμένου λογαριασμού και μέσα από αυτά αποδείχθηκε ότι τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες.

Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζει ο κ. Φρουζής, ο ίδιος ζήτησε από την εισαγγελία Διαφθοράς την πλήρη αποδέσμευση του λογαριασμού, ωστόσο, το σχετικό αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Ακολούθησε η υποβολή αιτήματός του στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο και διαβίβασε το αίτημα στην εισαγγελία Πρωτοδικών.

Εδώ όμως αρχίζει το πρόβλημα, σύμφωνα με την πλευρά του Φρουζή, καθώς η εισαγγελία Πρωτοδικών διαβίβασε το αίτημα πίσω στην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι συνήγοροι του κατηγορουμένου, θέτουν το εξής ερώτημα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου: «Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κ. Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της;».

Ακόμη, στη σχετική αναφορά του το πρώην στέλεχος της Novartis επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεως του έχει εκδοθεί, κάτι που όπως επισημαίνει έχει καταστροφικές συνέπειες για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Επιπλέον, ο Κ. Φρουζής υποστηρίζει ότι περίπου ενάμιση χρόνο μετά την «αποκάλυψη» της Novartis για «δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων» εκκρεμούν σε βάρος του τρεις ποινικές διώξεις χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο με «ψευδείς καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων».

Έτσι, ζητεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διερευνήσει όλα όσα καταγγέλλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα