Αναδρομικά συνταξιούχων και λιανεμπόριο 

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σε “πεδίο μάχης” βρίσκεται το λιανικό εμπόριο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων που αναμένεται να πέσουν στην αγορά, αφού οι συνταξιοϋχοι αποτελούν βασικό και σταθερό τροφοδότη της κατανάλωσης, καθώς σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΒΕΕ 1 στα 2 νοικοκυριά στηρίζεται στις συντάξεις.
Γράφει ο Γιάννης Αντωνιάδης 
Οικονομολόγος 
Τις επόμενες ώρες ξεκινά η καταβολή των αναδρομικών ύψους 1,4 δις € σε πάνω από 1 εκατ.συνταξιούχους, μαζί με τις συντάξεις του Νοεμβρίου.
Την ίδια στιγμή ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να δοθεί επίδομα-δώρο μέσα στο Δεκέμβριο στους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν θα λάβουν αναδρομικά. Μαζί με το δώρο εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα πέσουν στην αγορά μέσω των συνταξιούχων περί τα 1,8 δις €, πόσο το οποίο “εποφθαλμιά” το λιανεμπόριο.
Η καταβολή των αναδρομικών που θα γίνει σε 4 φάσεις και θα ολοκληρωθεί 29 Οκτωβρίου, συμπίπτει χρονικά με την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που ξεκινούν την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν ως τις 15 του μήνα. Έρχονται δε σε μια κρίσιμη στιγμή για την αγορά ή όποια έχει χάσει μόνο τους 6 πρώτους μήνες του έτους πάνω από 22 δις€ τζίρο.
Ήδη σε μια προσπάθεια το λιανεμπόριο να περιορίσει τις απώλειες από την κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης λόγω της πανδημίας, έχει προχωρήσει σε πρόωρες εκπτώσεις και προσφορές που φτάνουν το 50% και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν το 60%.
Τάση η οποία θα ενταθεί με την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων και την έλευση της “Black Friday” στις 27 Νοεμβρίου – στην Ελλάδα διαρκεί μία εβδομάδα – και της “Cyber Monday” που ακολουθεί στις 30 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα