Αναδρομικά: Πότε καταβάλλονται για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

από fimotro

Η αντίστροφη μέτρηση για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης έχει ξεκινήσει, καθώς περίπου 60.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα που έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016 θα λάβουν στις 27 Ιουλίου, με τις συντάξεις Αυγούστου, τις αυξήσεις και τα αναδρομικά του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Παράλληλα, στις 29 Ιουλίου, με την καταβολή των συντάξεων του Αυγούστου, και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα πάρουν τα αναδρομικά που τους οφείλονται αφού τις αυξήσεις από τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης τις έχουν ήδη λάβει.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των ημερών πρόκειται να εκδοθεί η κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κομμένα δώρα και τις επικουρικές.

Ειδικότερα, οι 350.000 συνταξιούχοι που κατέθεσαν αγωγές μέχρι Οκτώβριου 2020 έχουν «κλειδώσει» το δικαίωμά τους να λάβουν αναδρομικά τόσο για τις επικουρικές τους συντάξεις, όσο και για τα δώρα. Έπρεπε να τα έχουν λάβει ήδη αυτά τα χρήματα.

Πιθανόν και εντός της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ, η οποία, όπως προκύπτει με βάση το βασικό σενάριο, θα είναι θετική για τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων. Σε αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση θα κληθεί να συμμορφωθεί με τις (αναμενόμενες θετικές για τους συνταξιούχους) δικαστικές αποφάσεις και να επιστρέψει τις προαναφερθείσες περικοπές ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Το ανώτατο δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του και θα αποφανθεί οριστικά εάν θα πρέπει να αποδοθούν στους συνταξιούχους τα αναδρομικά που αναλογούν, από τις περικοπές των δώρων και των επικουρικών συντάξεων στο 11μηνο από Ιούνιο 2015 έως και Μάιο 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα