Αμετανόητος ο Κατρούγκαλος για το πετσόκομμα των συντάξεων

από fimotro

«Η μεταρρύθμισή μας έσωσε το ασφαλιστικό σύστημα το οποίο παραλάβαμε με πάνω από 1,5 δισ. ευρώ έλλειμμα παρ’ όλες τις δώδεκα μειώσεις συντάξεων που είχαν προηγηθεί. Εμείς το καταστήσαμε βιώσιμο για να μπορούν να πάρουν σύνταξη και οι σημερινοί εργαζόμενοι». Τάδε έφη Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κόντρα».

Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στη λαιμητόμο της προσωπικής διαφοράς… δηλώνει αμετανόητος.

«Παραδώσαμε τον ΕΦΚΑ με πλεόνασμα πάνω από 1 δισ. ευρώ. Η αποκατάσταση της βιωσιμότητας έγινε με βάση τις αρχές της ισονομίας, ένα ταμείο, ενιαίοι κανόνες και της κοινωνικής δικαιοσύνης, εθνική σύνταξη και ποσοστά αναπλήρωσης υπέρ των χαμηλόμισθων και όσων είχαν λόγω ανεργίας λίγα χρόνια εργασίας. Ακόμη και η προσωπική διαφορά που έχει γίνει σημαία της κυβερνητικής προπαγάνδας καθιερώθηκε για να προστατευτεί η κύρια σύνταξη από νέα περικοπή όπως ζητούσε το ΔΝΤ Και επειδή δεν πέρασε του ΔΝΤ και δεν κόπηκε η προσωπική διαφορά μας κατηγορούσε τότε ο κ. Μητσοτάκης ότι ανταλλάξαμε τη Μακεδονία με τις συντάξεις» τονίζει.

Τα ρίχνει στον πληθωρισμό

«Βέβαια το ορθό τότε αυτό μέτρο πρέπει να τροποποιηθεί γιατί μολονότι δεν μειώθηκαν ονομαστικά οι συντάξεις όσων έχουν προσωπική διαφορά έχασαν πρόσφατα λόγω του πληθωρισμού μεγάλο μέρος από την αγοραστική τους δύναμη. Η δέσμευσή μας είναι ότι και αυτοί θα πάρουν την αύξηση του 7,5% όπως και τη 13η σύνταξη και τα 2,5 δισ. των αναδρομικών που τους έταξε αλλά τους γέλασε ο κ. Μητσοτάκης» δηλώνει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα