Άμεσα 200 κλίνες ιδιωτών, αλλιώς επίταξη

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας προς ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης

Δραματικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη με τις κλίνες των νοσοκομείων να μειώνονται εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο γενικός γραμματέας Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, με έγγραφο που στην Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών ζητά 200 κλίνες για νοσηλεία ασθενών COVID-19 εντός της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης.

Το έγγραφο έρχεται «σε συνέχεια των εγγράφων και προφορικών προσκλήσεών μας και της αρνητικής στάσης των μελών/κλινικών σας».

Η διάθεση των 200 κλινών είναι απαραίτητη «προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της ομαλής νοσηλείας των νοσηλευόμενων και η εύρυθμη λειτουργία των κλινικών τους και να αποφευχθεί η λήψη των αναγκαστικών μέτρων της καθολικής επίταξης».

«Η ανταπόκριση των μελών σας στην τελευταία αυτή προσπάθεια συνεννόησης αποτελεί δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και κατανόησης ότι όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας οφείλουν να αποδεικνύουν έμπρακτα ότι μπορούν να συμπράξουν στην προστασία της δημόσιας υγείας», αναφέρεται στο έγγραφο.

«Ασφυξία» στη Θεσσαλονίκη

Από τα 3.227 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, τα 774 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε στα 42 κρεβάτια ΜΕΘ αυτή τη στιγμή για τον κορονοϊό και έχουμε μια πληρότητα 100%» δήλωσε νωρίτερα, στο OPEN, ο υπεύθυνος κέντρου αναφοράς COVID στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης, ενώ ο γιατρός του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Χρήστος Παπαστεργίου σημείωσε ότι «η κατάσταση είναι πολύ πέρα από το κόκκινο».

«Η κατάσταση είναι τραγική. Δεχόμαστε ασύμμετρη επίθεση», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Αν η κατάσταση συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, η Θεσσαλονίκη δε θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ τόνισε ότι το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο δεν μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο COVID-19 καθώς δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές

«Δεν πρόκειται να δούμε σταθεροποίηση πριν από το τέλος του μήνα, αρχές του επομένου. Αν συνεχιστεί η ανοδική τάση, το σύστημα που είναι ήδη στα όριά του, πολύ φοβάμαι ότι θα ξεπεράσει τα όριά του και θα χρειαστούμε στήριξη και βοήθεια από όλη την Ελλάδα», τόνισε. Χαρακτήρισε «οξύμωρο» το γεγονός ότι οι περιφέρειες δεν έχουν λόγο και εμπλοκή στη διαχείριση της πανδημίας, σημειώνοντας ότι αν χρειαστεί θα αρχίσουν οι μεταφορές ασθενών από τη Θεσσαλονίκη στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι «είναι προφανές ότι τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα. Ως περιφέρειες δεν μπορούμε να επιβάλλουμε lockdown. Μπορούμε να πούμε την γνώμη μας και την είπαμε. Ζητήσαμε μέτρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα