Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τα ψηφοδέλτια για τις Αμερικανικές Εκλογές 2020 και την επιλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ έχουν σταλεί εδώ και εβδομάδες στα σπίτια των ψηφοφόρων που θα επιλέξουν Ντόναλντ Τραμπ ή Τζο Μπάιντεν με επιστολική ψήφο.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα εκλογικά κέντρα γι’ αυτούς που θα ψηφίσουν με φυσική παρουσία, το iefimerida.gr ανοίγει τον φάκελο της επιστολικής ψήφου. Ο ψηφοφόρος καλείται να επιλέξει μεταξύ έξι συνολικά υποψήφιων προέδρων, με μια κουκίδα δίπλα στο όνομά του που συνοδεύεται από το όνομα του υποψήφιου αντιπροέδρου του.

Οι ψηφοφόροι στις Αμερικανικές εκλογές πρέπει να επιλέξουν τον υποψήφιο πρόεδρο
Δεν είναι όμως μόνο αυτή η επιλογή, αφού οι ψηφοφόροι στην ίδια επιστολή ψηφίζουν τοπικούς άρχοντες ενώ καλούνται να εκφέρουν τη γνώμη τους ακόμα και για ζητήματα συνταγματικής αναθεώρησης που αφορούν το δικαίωμα ψήφου των 17χρονων στις προκριματικές εκλογές , το δικαίωμα ψήφου των αποφυλακισμένων και την αποδοχή της διαφορετικότητας στο Δημόσιο.

Το ψηφοδέλτιο της επιστολικής ψήφου για τις Αμερικανικές εκλογές 2020
Η διαδικασία αυτή δείχνει να ευνοεί τους Δημοκρατικούς, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, οι Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται επί ποδός εκφράζοντας ήδη σαφείς επιφυλάξεις για το αδιάβλητο της διαδικασίας και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι αν η διαφορά είναι μικρή υπέρ του Μπάιντεν, τη λύση θα δώσει το ανώτατο δικαστήριο.

Πρωτοφανής πόλωση στις ΗΠΑ

Η εκλογική αναμέτρηση Τραμπ – Μπάιντεν θεωρείται η πιο κρίσιμη εδώ και πολλά χρόνια και γι’ αυτό έχουν δημιουργηθεί συνθήκες πρωτοφανούς πόλωσης που ωθούν μαζικά τους Αμερικανούς να ψηφίσουν.

Οπως λένε στο iefimerida Έλληνες που ζουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η πανδημία του κορωνοϊού εκτοξεύει στα ύψη το ποσοστό συμμετοχής με επιστολική ψήφο και είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ αναμένεται να ψηφίσουν συνολικά περίπου 150 εκατομμύρια πολίτες (έναντι 139 εκατ. το 2016), ήδη οι επιστολικές ψήφοι έχουν ξεπεράσει τα 82 εκατομμύρια. Αυτό το γεγονός ενδέχεται να καθυστερήσει την καταμέτρηση λόγω και της υπερφόρτωσης των ταχυδρομείων. Επιπλέον, σε κάποιες πολιτείες απαιτείται υπογραφή από έναν ή δύο μάρτυρες στον εξωτερικό φάκελο.

Το iefimerida.gr ανοίγει τον φάκελο της επιστολικής ψήφου για τις Αμερικανικές Εκλογές 2020

Στον φάκελο της επιστολικής ψήφου για τις Αμερικανικές Εκλογές 2020, οι ψηφοφόροι βρίσκουν μέσα το ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους προέδρους και αντιπροέδρους, οδηγίες για το πώς θα το συμπληρώσουν, αλλά και τον ειδικό φάκελο που θα πρέπει να ταχυδρομήσουν πίσω.

Ο φάκελος της επιστολικής ψήφου για τις Αμερικανικές Εκλογές 2020
Οι οδηγίες για τους ψηφοφόρους είναι μέσα στον φάκελο που λαμβάνουν.

 

Οι οδηγίες για τους ψηφοφόρους είναι μέσα στο φάκελο που λαμβάνουν

Οι ψηφοφόροι, αφού διαβάσουν τις οδηγίες, θα πρέπει να επιλέξουν το πρόσωπο που επιθυμούν και στη συνέχεια να στείλουν την ψήφο τους.

Το ψηφοδέλτιο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα