Αλβανία: Παρέμβαση Μπομπ Μενέντεζ για την προφυλάκιση Φρέντι Μπελέρη

από fimotro

Παρέμβαση από τον Αμερικανό Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ για την προφυλάκιση στην Αλβανία του δημάρχου Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρη.

Ο Μπομπ Μενέντεζ έθεσε χτες προ των όποιων ευθυνών τους τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

«Αντιλαμβάνομαι πως οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων δικαστηρίων, είναι θεμελιώδη στοιχεία μιας δημοκρατίας, αλλά προβληματίζομαι για τη σύλληψη ενός πολίτη ελληνικής εθνικότητας από την Αλβανική Αστυνομία, τον Διονύση Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις εκλογές.

Ενώ περιμένουμε τα στοιχεία να αναδυθούν, η Ελληνική κυβέρνηση είχε κάνει ξεκάθαρο ότι αυτό θα είχε αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Τι κάνουμε για να επιβεβαιώσουμε πως οι Αλβανικές αρχές παραβιάζουν την έννομη τάξη και ποια είναι η επόμενη κίνηση μας;», είπε ο Μπομπ Μενέντεζ στην επιτροπή.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα (22 Μαΐου), το μεσημέρι, θα αποφασιστεί από το Ειδικό Δικαστήριο Τιράνων αν θα αποφυλακιστεί ή θα συνεχιστεί η προφυλάκιση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, και του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές και διπλωματικές πηγές στην αλβανική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα