Αλλάζουν όλα με το εμβόλιο AstraZeneca

από fimotro

Τι θα κάνουν οι πολίτες που έχουν ακόμα μια δόση

Αλλάζουν όλα για το εμβόλιο της AstraZeneca όπως αποφάσισε η προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, η πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου, έκανε σύσταση προς τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο όσοι είναι άνω των 60 ετών. Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται σήμερα στη χώρα μας από την ηλικία των 30 ετών και άνω.

Η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι η επιτροπή οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, καθώς βελτιώθηκαν σημαντικά τα επιδημιολογικά δεδομένα και «η πορεία της πανδημίας στη χώρα -λόγω και του εμβολιασμού -βελτιώνεται και καταγράφεται περαιτέρω σταθερή μείωση των κρουσμάτων».

Τι αλλάζει τελικά

Η επιτροπή εισηγείται να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του AstraZeneca να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία διαθέσιμα εμβόλια.

Όσοι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση να κάνουν τη δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο.

Εξαιρούνται από τη σύσταση αυτή, όσοι εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.

Όπως είπε η καθηγήτρια «ο κίνδυνος από τον κορονοϊό εξακολουθεί να υπερτερεί του κινδύνου θρομβώσεων και οι περιπτώσεις εμφανίσεις πιθανών παρενεργειών με τη δεύτερη δόση, είναι εξαιρετικά σπάνιες».

Πρόσθεσε ότι «οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, χτίζοντας σταδιακά το τείχος ανοσίας», συμπληρώνοντας ότι «οι συστάσεις μπορεί να επικαιροποιούνται ανάλογα με τα νεότερα δεδομένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα