Αλέκος Κοντός: Σημαία του η πολιτική με αποτέλεσμα

από fimotro

Το βιβλίο του “Αγροτική πολιτική στη πράξη” παρουσίασε στο ΕΒΕΑ ο πρωην υπουργός Αλέκος  Κοντός. Ένα βιβλίο στο οποίο ο συγγραφέας  καταθέτει τη γνώση αλλά και την εμπειρία του από τις μάχες που έδωσε και δίνει ώς άνθρωπος της υπαίθρου, ως συναιτεριστης, ως στέλεχος επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα,  ως πολιτικός.

Του Γιαννη Τασσιόπουλου

Τον πολιτικό Αλέξανδρο Κοντό τον γνώρισα με την δημοσιογραφική μου ιδιότητα όταν εξελέγη Βουλευτής Ξάνθης το 2000. Από την πρώτη στιγμή που κουβεντιάσαμε κατάλαβα ότι ο Αλέκος Κοντός δεν θα ήταν ένας ακόμα Βουλευτής που θα περάσει και θα φύγει, όπως πέρασαν και περνούν πολλοί άλλοι. Θα άφηνε αποτύπωμα , όπως άφησε με τη  δράση του.

Τα  βήματα που εκανε ο κ. Κοντός στην πολιτική δικαίωσαν όσους τον πίστεψαν και τον ακολούθησαν ως πολίτες και συνεργάτες του. Ο Ξανθιώτης πολιτικός  συνέδεσε τη πολιτική του με την αγροτικό τομέα και το κόσμο του. Πέτυχε από την θέση του Βουλευτή αντιπολίτευσης και στην συνέχεια ως κυβερνητικό στέλεχος να δώσει και να προωθήσει λύσεις για τους αγρότες και κτηνοτρόφους χωρίς να φοβηθεί να συγκρουστεί,  χωρίς να δειλιασει για το προσωπικό κόστος που θα πλήρωνε.    Τον ενδιέφερε μόνο το αποτέλεσμα και μέσα από αυτό η αναγνώριση της αξίας των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορών,  η οικονομική και κοινωνική ευημερία των παραγωγών και των  οικογενειών τους.  Αυτό ήταν και είναι η σημαία του   Πολιτική με αποτέλεσμα

Τον Αλέκο Κοντό δεν τον ένοιαζε ποσό θα κάτσει στην καρέκλα της εξουσίας. Πρωτο και μοναδικό του μέλημα ήταν το τι θα πράξει. Τον απασχολούσε μόνο τι θα κάνει για να τιμήσει την λαϊκή εντολη που πήρε από τους συμπολίτες του στη Ξάνθη.  Αναζητούσε συνεχώς και μεθοδητικότητα τις λύσεις που όπως είπε στη παρουσίαση του βιβλίου του θα  έκαναν τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας εθνικη προτεραιότητα.  Δεν  τον ενδιέφερε, όπως απέδειξε η πορεία του, η ταύτιση του με τη κούφια και άδεια δηθεν κοινωνική ελίτ η οποία κυκλώνει πάντα,  τους  ισχυρούς της ημέρας.

Ο Αλ. Κοντός κέρδισε την εκτίμηση, τον σεβασμό και την αγάπη όσων γευτήκαν τους καρπούς της δράσης του γιατί αγωνίστηκε με πάθος, γνώση και σχέδιο. Έφυγε από τα βουλευτικά έδρανα όχι γιατί έχασε αλλά γιατί δεν έθεσε υποψηφιότητα μετά την εκστρατεία λάσπης εναντίον του και πολλών άλλων για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Σήμερα  με όσα βιώνουμε φαίνεται καθαρά πως  πολιτικοί όπως ο Αλ. Κοντός δυστυχώς λιγοστεύουν.  Το εργοστάσιο που τους έβγαζε έχει μειώσει ανησυχητικά τη παραγωγή. Στη πρώτη γραμμή της πολιτικής βρίσκονται συνήθως διαχειριστές. Οι πολιτικοί είναι μετρημένοι πλέον στα δάχτυλα.

Δυστυχώς για τη πολιτική, για τη Νέα Δημοκρατία ο Αλ. Κοντός έφυγε  νωρίς από το παιχνίδι  απογοητευμένος και αηδιασμένος.  Δεν  πήγε όμως σπίτι του. Έδωσε την  ενέργεια του στη ΣΕΚΕ. Την συνεταιριστική οργάνωση καπνού που κάτω από την ηγεσία του άνοιξε νέους δρόμους στις  διεθνείς αγορές με νέα  προϊόντα σε άλλους τομείς.  Με την επτυχία που γνωρίζει η ΣΕΚΕ έχοντας στο τιμόνι τον Αλέκο Κοντό αποδεικνύεται στην πράξη ότι κάποιοι δεν χρειάζονται την πολιτική για  να έχουν ρόλο. Η πολιτική τους χρειάζεται. Εχει ανάγκη τους ικανούς.  Οι  ικανοί,  όσοι έχουν να δώσουν, έχουν όραμα και στόχους  βρίσκουν το  δρόμο τους.  Ο  Αλέκος Κοντός το απέδειξε αυτό με τη πορεία του. Το αποδεικνύει καθημερινά με πράξεις όπως  αυτή με τη συγγραφή του βιβλίου του για τη γεωργια.  Του το αναγνώρισαν όσοι παραβρέθηκαν στη παρουσίαση του βιβλίου του, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα