Άλεκ Μπάλντουιν: Ένταλμα έρευνας για το κινητό του τηλέφωνο

από fimotro

Η αστυνομία που ερευνά τον θανατηφόρο πυροβολισμό στα γυρίσματα της ταινίας Rust του Άλεκ Μπάλντουιν έλαβε ένταλμα έρευνας για το τηλέφωνο του ηθοποιού.

Η κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς πέθανε και ο σκηνοθέτης Τζόελ Σούζα τραυματίστηκε τον Οκτώβριο, όταν ο Άλεκ Μπάλντουιν έκανε πρόβες με ένα περίστροφο στο πλατό της ταινίας.

Ο 63χρονος Μπάλντουιν επέμεινε ότι «δεν πάτησε τη σκανδάλη».

Το ένταλμα εκδόθηκε από ένα δικαστήριο της Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό – την πολιτεία όπου γυρίστηκε το Rust. Το δικαστήριο υποστήριξε ότι στο τηλέφωνο «μπορεί να υπάρχουν σημαντικά και σχετικά με την έρευνα στοιχεία».

Οι ερευνητές ζήτησαν να κατάσχουν ένα iPhone  που «πιστεύεται ότι βρίσκεται στην κατοχή του κ. Μπάλντουιν», καθώς επιθυμούν να εξετάσουν τα μηνύματα κειμένου, τα email, το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο και άλλες πληροφορίες που θα είναι αποθηκευμένες στο τηλέφωνο.

Το ένταλμα έρχεται δύο εβδομάδες, αφότου ο ηθοποιός παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη σχετικά με το τραγικό συμβάν στον παρουσιαστή Τζορτζ Στεφανόπουλος του ABC News.

Στη συνέντευξη αυτή, ο Άλεκ Μπάλντουιν υποστήριξε ότι δεν πάτησε ποτέ τη σκανδάλη του όπλου, το οποίο πυροδοτήθηκε ούτως ή άλλως.

«Ποτέ δεν θα πατούσα τη σκανδάλη ενός όπλου, ενώ σημαδεύω κάποιον με αυτό. Ποτέ», είπε ο ηθοποιός.

Ο Μπάλντουιν ανέφερε, επίσης, ότι συνεργάζεται πλήρως με τους αστυνομικούς ερευνητές και ότι είχε ενημερωθεί πως ήταν «πολύ απίθανο» να κατηγορηθεί για κάτι ποινικό.

Για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς δεν έχει ως τώρα ασκηθεί ποινική δίωξη σε κανέναν. Ωστόσο, εναντίον του Άλεκ Μπάλντουιν εκκρεμεί μία μήνυση που τον θέλει να έκανε πρόβα με το όπλο, ενώ το σενάριο της ταινίας δεν απαιτούσε από τον ίδιο να παραστήσει ότι πυροβολούσε.

Οι δικηγόροι που χειρίστηκαν τη μήνυση περιέγραψαν τη συμπεριφορά του ηθοποιού και των παραγωγών της ταινίας ως «απερίσκεπτη» και τους κατηγορούν ότι δεν τήρησαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα