Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για νέες ταυτότητες και διαβατήρια

από fimotro

Με το μεγάλο έργο για την έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων, ύψους 515 εκατ. ευρώ μαζί με την εικοσαετή λειτουργία, ξεκίνησαν οι ακυρώσεις διαγωνισμών από τη νέα κυβέρνηση.

Ο διαγωνισμός, όπως ενημερώθηκαν χθες οι υποψήφιοι για την ανάληψη του έργου, ακυρώνεται με απόφαση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπό τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη.

Τις τελευταίες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπήρχαν καταγγελίες ενδιαφερομένων για το αδιάβλητο του διαγωνισμού με επίκεντρο τις προδιαγραφές του έργου και άλλα σημεία της διακήρυξης.

Ισχυρός πολυεθνικός όμιλος είχε, μάλιστα, ενημερώσει την ηγεσία του υπουργείου πως οι προδιαγραφές κυκλοφορούσαν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον τελευταίο χρόνο! Τα επιχειρήματα των στελεχών του υπουργείου και της Αστυνομίας, σύμφωνα με τα οποία οι καταγγελίες συνδέονται με πόλεμο πανίσχυρων επιχειρηματικών ομίλων, δεν έπεισαν τον κ. Χρυσοχοϊδη ο οποίος αποφάσισε να προχωρήσει στην ακύρωση του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός για τις ταυτότητες και τα νέα διαβατήρια θα επαναληφθεί χωρίς να είναι γνωστό αν θα προχωρήσει με τις ίδιες προδιαγραφές και τα ίδια χαρακτηριστικά, δηλαδή την 20ετή συντήρηση. Η διαδικασία που ακυρώθηκε είχε ξεκινήσει επισήμως τον περασμένο Απρίλιο και είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλές πολυεθνικές εταιρείες από Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία, κ.α. σε σχήματα με εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα