Ακραίος καύσωνας έως 5 Αυγούστου

από fimotro

Έκκληση για μη άσκοπη κατανάλωση ρεύματος

Άλλη μια ημέρα με ακραίες μετεωρολογιές συνθήκες στην Ελλάδα. Στις παραλίες της Αττικής το αδιαχώρητο επικρατούσε όλο το Σαββατοκύριακο, αφού αρκετοί Αθηναίοι για να δροσιστούν από τον καύσωνα, προτίμησαν να κάνουν μπάνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αρκετοί είχαν μείνει σπίτι για να προστατευτούν από τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες και όσοι έπρεπε να βγουν για κάποια δουλειά, έψαχναν τρόπους για να δροσιστούν, πίνοντας νερά και βρέχοντας συνεχώς το πρόσωπό τους.

Ενας από τους πιο ισχυρούς καύσωνες στην ιστορία της χώρας μας επελαύνει με τους μετεωρολόγους να επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά τις επόμενες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα, Κυριακή, οι μέγιστες θερμοκρασίες υπολογίζονται από 42 έως 43 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο στη χώρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες με την πιο λευκή απόχρωση να αντιστοιχεί σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 42 βαθμών Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα
Ωστόσο, από σήμερα, Δευτέρα, 2 Αυγούστου, η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί. Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα, οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό, γι’ αυτό συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή. Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται λόγω του καύσωνα θα είναι της τάξης των 43 έως 45 βαθμών κατά μέσο όρο ενώ σε τοπικό επίπεδο – λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου – ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να υποχωρήσουν από την Παρασκευή, 6 Αυγούστου.
Καύσωνας: Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα