Ακάρ σε Αποστολάκη: Η Ελλάδα να αποφύγει προκλητικές δηλώσεις και συμπεριφορές

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Εγκαλούν τη χώρα μας για την ένταση στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης ζητούσε «σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα» της Ελλάδας από τον Τούρκο ομόλογό του, εκείνος απαντούσε, εγκαλώντας τη… χώρα μας για προκλητικές δηλώσεις και συμπεριφορές!

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ακάρ εξέφρασε τη δική του θεώρηση των πραγμάτων, προειδοποιώντας ουσιαστικά την Αθήνα. «Ο υπουργός Ακάρ υπογράμμισε τη σημασία της επίλυσης των προβλημάτων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, της ειρήνης και της φιλίας, με βάση το διεθνές δίκαιο» σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Ακόμη, σύμφωνα με την Άγκυρα, τόνισε την ανάγκη να μην τίθενται σε κίνδυνο «τα εθνικά συμφέροντα και δικαιώματα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και να αποφεύγονται οι προκλητικές δηλώσεις και συμπεριφορές».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης μετά τη συνάντηση, είχε προειδοποιήσει και αυτός με τη σειρά του τον τούρκο ομόλογό του ότι η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει από την υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Ο κ.Αποστολάκης, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση είπε ότι επισήμανε στον κ.Ακάρ ότι η Ελλάδα επιζητεί την ειρήνη και την ασφάλεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υποχωρήσει από την υπεράσπιση των εθνικών της δικαιωμάτων. «Συζητήσαμε (σ.σ. με τον Χουλουσί Ακάρ) διάφορα θέματα όπως κάνουμε συχνότατα, καθώς είναι γνωστό ότι έχουμε ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας», είπε σημείωσε και πρόσθεσε: «Του έθεσα βέβαια τις απόψεις μας όπως και εκείνος τις δικές τους. Του εξέφρασα τις αντιρρήσεις μας για τις κινήσεις τους στο Αιγαίο και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Επανέλαβα ότι εμείς επιζητούμε την ειρήνη και την ασφάλεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Θέλουμε την αποφυγή έντασης. Αυτόν το σκοπό έχουν εξάλλου οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών ομάδων γύρω από δράσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης». Ο κ.Αποστολάκης, πάντως, επισήμανε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα αποφασίσει για την υλοποίηση των δράσεων για τα ΜΟΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα